tirsdag 29. april 2008

MED VIND I SKJØRTENE

I vinter var jeg på besøk hos min gode venninne i Horten. Der ble jeg tatt med på et foredrag i Hortens Diskusjonsforening. Denne foreningen er 112 år gammel og er landets eldste diskusjonsforening for kvinner. Døpenavnet -Den selskapelige Diskusjonsforening- virket mindre støtende på en kvinneforening der menn ikke hadde adgang. Menn var redde for at deres hustruer og døtre skulle ta skade på sin sjel ved å gå der.
" Alle visste jo at foreningen ble regjert av gamle misfornøyde jomfruer og ugifte kvinner som hadde unnfanget forrykte stemmeretts- og kvindesagsideer".
Foreningen skulle lære kvinner å kunne diskutere når de en gang fikk stemmerett.
Vel, denne foreningen eksisterer enda, og fokuserer på temaer som er av særlig interesse for kvinner.
I brosjyra som forteller om årets temaer er det på forsiden tegnet logoen for denne foreninga. Denne dama syns jeg var så flott at jeg bare måtte bruke den til noe.
MED VIND I SKJØRTENE- er det ikke flott?







Og her ser dere henne....


Denne posen er en bursdagsgave til min venninne Brit. I den kan hun putte noen skrivesaker når hun skal på møte eller foredrag i foreninga si.


Syns dere ikke dere ser for dere kvinnene som samlet seg for å diskutere uten at mannfolkene kunne styre over dem og kontrollere hva som ble sagt???

Kvinnene seilte av gårde med vind i skjørtene, et flott syn.....


Her er brosjyra jeg tok med hjem for ikke å glemme den flotte damen.

Og så spørs det, Brit, om du er inne og kikker i bloggen min før du mottar presang til bursdagen den 18 mai........

onsdag 23. april 2008

MALING.......PUH....




Jeg har malt,- men tro ikke at det er furukjøkkenet mitt, eller spisestua, eller kjøkkenbordet. Og slett ikke veggseksjonen eller kjøpmannsdisken....og heller ikke furupanelet.. nei, det kommer ikke på tale å starte opp med noe sånt. For maling er IKKE GØY!!

Jo mer jeg tenker over det, jo mer må jeg beundre alle dere som maler alt det dere har av møbler og vegger hjemme. Det er jo en forferdelig jobb.


Nei, det jeg har gjort er å male et par brett. Det er nok malerarbeid for meg det:)
Jeg hadde et gammelt brett som jeg kjøpte på Panduro for ca 25 årsiden. det var rødt og fint og ble flittig brukt i mitt hus, blant annet til å servere pizza på. Men etter å ha ligget ubrukt lenge da det ikke lenger var så fint, vurderte jeg å la det havne på Iris. Men så ga jeg det en sjanse til.



Her står det i all sin skrud etter et par strøk hvitmaling..


I samme farta fant jeg fram et annet lite trebrett som også kunne ha godt av litt fornying, det er jo litt søtt med hjerter på sidene.

Jeg hadde tenkt at brettet skulle brukes til å bære ut kaffekopper og muffins til utebordet på trappa mi når det ble litt varmere i været.

Da trengte jeg jo også en liten duk til å legg på, så jeg måtte sy litt også. Som vanlig fant jeg fram noen romantiske rosa stoffer


og laget en liten brikke som skal pynte det nymalte..


Blir visst aldri lei av disse fargene....og rosene....


Får ta bilde ute på trappa så snart det blir mer enn 2 grader ute, huttetu....

***************

Men så hadde jeg enda et oppdrag på gang. Hadde lovet Anita et trekk til notatboka hennes, og det ble nå gjort til slutt da:)

Et søtt hjerte på framsida

....og en liten overraskelsespose i tillegg. Håper du blir fornøyd, Anita. Pakken er underveis til deg....

mandag 21. april 2008

CELEBERT BESØK


Sent lørdag kveld like før vaktskiftet ble vi oppmerksom på dette skipet som hadde ankret opp like utenfor arbeidsplassen vår. Et litt uvanlig syn utenfor vinduene våre selv om vi ofte får se turistskip som siger forbi om sommeren. Men dette var jo i mørket sent en lørdagskveld, så vi lurte fælt på hva dette var.

Da jeg kom tilbake søndags morra hadde nattevaktene full oversikt, og kunne berette om hva slags båt dette var.Den lå der fremdeles, og ble i området hele dagen.
Det var nemlig selveste KONGESKIPET som hadde overnattet " hos oss "
Hadde jeg bare visst at det var så fint besøk, skulle jeg jo ha kledd meg i min fineste stas


og vinket med dette lommetørklet som mamman til Muffin
har laget til meg

se de små stingene og de flotte håndlagede nuperellene- akkurat fint nok til å vifte mot kongeskipet med......

Vel, en morsom start på dagen var det, selv om ikke kongen vinket til oss. Han var nok ikke med denne gangen, men kommer den 18 juni så dette var nok bare forberedelser til den store dagen:)


Bildene av båten er ikke mine egne, de tilhører Kjell som hadde anledning til å kjøre ut og forevige besøket. Takk for lånet.

fredag 18. april 2008

JEG SLITER






DET VAR DA VELDIG SÅ VANSKELIG ALT BLE.



Bildene vil ikke lastes opp, jeg innser at jeg har kommet til et punkt hvor mine kunnskaper ikke strekker til. Må nok sette meg inn i både pixler og megabite for å skjønne hva jeg skal gjøre med problemet. Takk til Merete som gir tips for å hjelpe. Har nå tatt noen bilder som er mindre så får vi se da:)





Her sitter nå i alle fall min aller første Tildaengel for å passe på geraniumen som har begynt å blomstre i kjøkkenvinduet mitt.



Sånn ble geraniumen......





Tilda har ligget veldig lenge i dvale på syrommet og ventet på å få på seg klær og hår sånn at hun kunne vise seg for folk. Men i går kveld dukket hun opp og nærmest forlangte å få bli ferdig. Og ja, hun ble fornøyd med å få posere sammen med den fine blomsten. Hun er jo en ekte hageengel da:)



SÅ HAR OGSÅ JEGEREN SLÅTT TIL IGJEN



Det nærmer seg jo tid for villmarksmesser rundt om og da må jo jegeren pakke ned litt forskjellig i snippveska si når han skal dra rundt og vise fram knivene sine. I år har han en liten nyhet på gang.

Han har sydd kaffeposer i skinn og laget kaffeskjeer i tre som hører til.

Håper det kan være interesse for disse, de er flotte å ha med på tur:)

HVA SKJER??


Blogger vil visst ikke ha flere bilder fra meg..
Hva har jeg gjort for å fortjene dette?
Prøver å laste opp bilder, men får bare beskjed om at de ikke kan vises.... er det flere som plages med dette i dag og i går? Jeg har prøvd med flere bilder på en gang, og med ett og ett. Ingen ting virker, - og jeg som skulle vise fram min aller første TILDAENGEL....
Håper dette er noe forbigående,- dere får ha en fin dag i mellomtiden:)

søndag 13. april 2008

SØNDAG IGJEN...

Søndager er fine dager, men nå er den over for denne gang, dessverre.

Ei frihelg har passert i ei utrolig fart. Det er ganske rart at tida kan gå så fort, for da jeg var lita var jo en søndag nesten en hel evighet...... I alle fall, det nytter ikke å få denne søndagen til å bli stort lengre nå, for det nærmer seg faktisk midnatt. Når jeg ser tilbake på denne helga har det likevel vært ei flott helg med litt av hvert på programmet.

Det er snart vår og sommer nå, og et vårtegn i min vinduskarm på kjøkkenet er at det har kommet en geranium med knopper på. Den skal få blekrosa blomster, og det gleder jeg meg til. ( Må innrømme at jeg kjøpte den MED knopper på, he he. Mine fingre er ikke mye grønne, så her må det bli den løsningen)



Lørdag var en fin dag til å shine opp litt på kjøkkenet, så da ble det nye gardiner. Et lite glimt av dem ser du her. Jeg kjøpte et ferdig sett på impuls her om dagen, og skulle slenge dem opp i full fart da jeg hadde vasket og gjort klart. Men de måtte klippes av på lengden og settes rynkebånd på oppe, så det ble litt jobb med dem likevel. Og så skjedde jo det som ALLTID skjer når jeg skal sette på rynkebånd....jeg satte det ene feil vei og måtte ta det av igjen!!! Er det ikke rart, det skjer nesten hver eneste gang! Det finnes nesten ikke noe mer irriterende enn det. Fatter ikke hvorfor jeg ikke ser det før jeg har sydd dem på??



Ei oppskrift som jeg bruker ofte er denne bolle oppskrifta. Den er så god at jeg bare måtte male den på ei plate for noen år siden. Det blir verdens flotteste boller, det kan jeg love deg. Hemmeligheten består i at bollene trilles ut med det samme og settes på plate,- altså ingen forheving. La dem heve LENGE... i bortimot 2 timer, da er de superlette. Stek dem fort på høy temperatur ( 250 grader ), deretter er det bare å nyte.....nam nam.

Bittelitt håndarbeid ble det tid til innimellom også. Noen venner venter baby, så da kan det være greit å ha noe småtterier på lur. Her er ei lita djevellue ( fy for et navn ). Den var superenkel å strikke, og morsomt var det også. Mønster fant jeg hos Gro.

Et par babybooties ble det også. De er utrolig søte, og enkle å strikke også:)


###########

Lille Sadd, en av valpene som vi ofte har på besøk var innom før helga. Er han ikke søt når han er på besøk hos ho mor?


I dag var vi ute og laget blodspor til ham , noe han skulle prøve seg på for første gang. Spennende å følge den karen videre framover:)

Eieren hans har forresten laget egen blogg om han og den heter Rishaugens Sadd. Der kan vi følge ham i hans hverdagsliv. Du finner den her.

Takk for alle besøk, håper dere fortsetter å følge med.....

søndag 6. april 2008

ENGLETEPPET VOKSER

Sakte men sikkert går det framover med engleteppet.
De to første blokkene er sydd helt ferdig og er blitt sydd fast i hverandre.

Den tredje blokka ble den som ble med på fjellet i helga. Ikke det at det blir gjort så mye der oppe, men det er nå greit å ha med seg noe i tilfelle dårlig vær. Nå ble været bra, så det ble ikke sydd så mye, men jeg er nå i gang da.



Her er et nærbilde av stitcheryet....gøy med detaljer.
Et kjempekoselig arbeid å holde på med, men jeg gruer til en ting.....selve quiltingen. Skulle ønske jeg kunne frihåndsquilte på maskin, det ser så flott ut. Men det kan jeg ikke....har ikke våget meg ut på det!
Hva skal jeg da finne på??
God søndagskveld til dere alle og tusen takk for alle hyggelige kommentarer fra dere:)

torsdag 3. april 2008

FERDIG!!!!

FEIRING PÅGÅR


For nå er jakken jeg fortalte om den 8 februar endelig ferdig.

Jeg lurer på hvorfor arm nr 2 er så forferdelig lang å strikke. Det er som om den aaaaaaldri blir ferdig! Sånn ble det nok for meg denne gangen også. Har egentlig blitt tipset om at jeg bør strikke armene først,- noe som sikkert er en kjempegod ide for sånne som meg. Men når skal jeg lære meg det da?

Men den ble da ferdig til slutt i alle fall. Og stolt er jeg!



Nå ligger den til tørk på gulvet i stua, og der ligger den nok trygt - helt til en av hundene finner ut at den er god å ligge på...


tirsdag 1. april 2008

SMÅ FRISTELSER

Noen mener at fristelser er til for å overvinnes, men jeg er ikke så helt sikker på det... Fristelser er sunt for øyet, godt for sjela, og ikke minst gir de gleder i hverdagen.
Se nå på disse krukkene her for eksempel. Det var veldig veldig lett å bli fristet til å kjøpe disse. De er jo bare nydelige å se på, dessuten kan de fylles med noe godt og det er jo også en glede. Men det er en ting jeg har tenkt litt på.............



...og det er at åpningen i cookieskrukka er litt liten.... og det kan bli en utfordring for jegeren når han plutselig stuper nedi for å rappe seg ei kake..

Han er jo en skikkelig kakemons, så der kan jeg nok komme til å finne ham sittende fast i cookieskrukka når jeg kommer hjem fra jobb. Men vi får nå se om han ikke finner en løsning på det også, håper bare at han ikke finner på å knuse krukka for å komme løs!



Pass opp, dette kan bli en felle...

Flere fristelser.... Når påska er over kommer påskeskummet på tilbud..



Nam nam.... det smaker godt og ser fint ut!
Fristelser til badet.
Med nytt og lekkert bad er det artig å kjøpe nye håndklær og utstyr. Særlig når man finner så søte håndklær som dette. Og prisen- det var gibortpris!


Det er gøy å ta bilder av fine ting, og dette her er bare en kurv med noen fine servietter oppi. Godt å hvile øyet på, og er det man kan kalle virkelig små gleder. Servietter er så utrolig fine og mangfoldige. Det er bare så vidt jeg har råd til å bruke de som er riktig fine. Kanskje det henger sammen med barndommens serviettsamling som jeg var så glad i. Faktisk har jeg dem enda, kanskje de blir til et innlegg en vakker dag????

Og så en liten ting til.

Av og til må man fristes til å gjøre ting som ikke er like gøy. Man må bare få dette til å bli litt mer fristende, og det gjør man sånn:

Ta ei flaske som er laget for olje ( kjøpt på Nille for 20 kr ) og fyll den opp med Zalo! Da blir det mye morsommere å ha den stående på kjøkkenbenken enn med sin opprinnelige stygge flaske:) Og da blir ikke oppvask så ille???? Jada jeg vet dere har oppvaskmaskin, men av en eller annen grunn blir det alltid litt oppvask på gammelmåten også.


En fin Zalokamuflasje??

Ha en fin kveld dere, og la dere fristes.....