mandag 17. november 2008Deilig mandags formiddag.


God mandag, dere. Det er deilig å være hjemme en mandags formiddag uten å ha noen spesielle planer. Bare sitte her med kaffe i koppen, høre litt på radio, tenke litt på tiden som ligger foran oss. Dager med adventsfølelser, stemninger og kos.

For meg er adventa fylt med stearinlys, pepperkaker, fyr i ovnen og masse kos innenfor hjemmets vegger. Jeg tar det ikke så veldig høytidelig med vask og stress, jeg gjør det jeg får lyst til, resten lar jeg være. Syns ikke stress er noe trivelig, så jeg velger det lystbetonte:)


Det er ikke lenge til advent nå, så det er vel på tide å forberede tankene litt, prøve å komme i adventmodus i god tid.
I dag tok jeg en liten stoffbit, sydde et par hjerter i et stoff jeg er veldig glad i. Det er beige og rødt, og gir meg en god følelse av gammeldags jul. Dette stoffet bruker jeg hele året, for det endrer seg etter hva slags tilbehør man har. På den måten er det jo ikke et julestoff likevel. Pussig, hva?
Et lite bånd i gjennomsiktig organza- er det ikke det det heter da??

Jeg liker kontrasten mellom det grove og det sarte. ( derfor bruker jeg mye lin i lag med sarte bomullsstoffer....) Opphenget ble en bit hyssing. Litt kontrast til sløyfa, he he.Denne engelen er ikke ny av året, men den henger faktisk i døråpninga inn til kjøkkenet året rundt fordi jeg liker den. Tror det var i fjor jeg sydde dette kremmerhuset,- eller var det året før?? Husker ikke helt, jeg.
Men denne er helt ny og skal pynte hos meg i år....Er den ikke nydelig?

Kos dere, jeg må en tur ut. Ha en herlig dag:)

18 kommentarer:

Rekkehuset sa...

Så koselige hjerter og engler:-) Enig i at stress ikke er noe hyggelig, men det er neimen ikke lett å la være. Noe jeg må øve mer på;-) Ha en fortsatt fin dag!

Hulda sa...

Jeg falt virkelig for de hjertene, herlig med det florlette båndet til pynt. De er vakre. :) Fint innlegg!

Anne-Berit sa...

Koselig innlegg og vakre bilder.Nydelige hjerter du har laget.Ha en kos dag!

Fjordheim sa...

Nydelige hjerter og engler.
Fikk plutselig litt stessfølelse her i går da det gikk opp for meg at det bare er 14 dager til advent. Det er så mye bursdagsfeiringer i familien og vennekretsen at advent liksom har forsvunnet litt for meg.
Men nå skal jeg bruke noen dager til å sy litt juleting.
Jeg vasker heller ikke mye til jul. Tar litt på kjøkkenet og badet. Og så slukker en lys og tenner sterinlys. Da blir det så koselig selv om ikke alt er gullende rent.
Ha en fortsatt god dag :)

Strikkelines sa...

Åååhh...for noen nydelige hjerter du har laget.....mitt årsforsett: lære å sy

Muffin sa...

Å så mange søte ting du har laget, jeg er så imponert! Du har rett i at engler må man ha året rundt, og ikke bare i julen. Jeg har flest av den helårstypen, de finnes overalt her når jeg ser nærmere etter.

Hjerterom sa...

For noen nydelige hjerter du har laget :)
Hjerter og engler er jeg veldig glad i!
Tengte å gjøre som deg,bare ta det med ro,gjøre det som passer meg bare :)
Det blir jul alikevell,jula skal være KOS!! Ikke STRESS :)
Kos deg fortsatt du :)
Klem Siw

Flower Power sa...

Hei på deg Lovise:)
Ja, vi kunne trengt en flittig og kreativ dame som deg i butikken!
det hadde vært kos:)
Helt nyyyydelige hjerter du har laget!!!!! Jeg elsker hjerter og har endel av dem spredd rundt i heimen, men disse var spesielt fine! Nydelig ny engelpynt også. Det begynner å bli rene julestemninga her i Blogglandia om dagen. Minner meg på at jeg må få ut finger`n snart.....det går jo så fort!:)

Ha en fin uke:)))

Nunne sa...

Var som jeg skulle sagt det sjøl... liker heller ikke stress. Og denne tida er den aller mørkeste i året, hva skal man vaske og gnu for. Ingen som ser det likevel. Nei, sant, lys, mange lys, pepperkaker må til, og fyr i ovn. Og den snøen som komigår ble jeg veldig glad for, men den er jo dessverre piska bort snart... :(
Hjertene dine var kjempefine! Headingen og! Kreative Lovise!
Og du vet hva jeg syns om engler!
Den var bare helskjønn, den nye engelen din anno 2008.
Takk for besøk. Her klirrer det i strikkepinner og lukter pannekaker over hele huset... God kveld.

Mona. sa...

Huff,så kjedelig med alt du mistet,da dataen sviktet deg,det er så utrolig kjedelig....jeg har opplevd det en gang før,så jeg vet......ufattelig kjedelig !! Flotte hjerter du har sydd,i et veldig fint stoff...ikke så julete,men helårs....! Helårshjerter og helårsengler kan man jo ha :) da slipper man å pakke dem vekk,ikke sant ? Ja,vi går jo inn i en herlig tid nå,og du og du som jeg gleder meg....ikke bare til å pynte her hjemme,men også til å se hvordan dere andre bloggedamer gjør det koselig for deres kjære... :) Vi har jo kjørt til Asker noen ganger,for å feire jul,og andre veien,da vi bodde sørpå,og det var så utrolig koselig å kjøre disse 137 milene,og se alle de fine pyntede julevinduene......da koste jeg meg...hihii,er jo litt nysgjerrig da,kan du si..... kos deg da,og ha en flott uke :) Klem fra våte nord.....

Timotei sa...

Nydelige hjerter og engler! jeg er nok av den sorten som blir litt småstressa før jul, dessverre. Det er så mye jeg vil skal være i orden før jul. Men nå arbeider jeg helstilling, så da sier det seg selv at en ikke rekker alt! Jeg skal prøve å gjøre som deg, velge det lystbetonte først!

Aid sa...

Så flotte hjerter og søt engel! Jeg synes også lin i kombinasjon med bomullstoffer er flott!

Så fint å ha små fristunder i hverdagen, deilig å gjøre som man lyster av og til. Det er en fin tid vi går inn i nå :)

Elzie sa...

Vilka fina saker du visar. Dina hjärtan var helt ljuvliga.
Hoppas du har en bra dag.
kram Elzie

Anita sa...

Så fine hjerter! Og de to englene var veldig fine på sin måte!! Så forskjellige, men nydelige begge to! Kos deg i førjulstiden! Klem!

Gjersvik & Johansen sa...

hei hei!
Takk for hilsen!
Ja vår Kiri er født 24.september, så det er nesten på datoen da du fikk dine i fjor!
Vi har fått en selvstendig valpetispe som ikke er redd for det valper vanligvis er redde for... så jeg tror vi har noe å bryne oss på framover!
GOD UKE!

Mia sa...

Adventstiden er jo den beste tiden med hele julen, synes jeg... gleden, kosen, pyntingen og forventingen for det som kommer. Nydelige hjerter du har sydd, jeg had helt sansen for din kombinasjon av der røffe og det sarte, vakkert!

Magny sa...

ja sååå vakkert... hjertet og engler året rundt hos meg...
fin dag til deg¨¨¨

Magny sa...

ja sååå vakkert... hjertet og engler året rundt hos meg...
fin dag til deg¨¨¨