mandag 11. april 2011

TIL MINNE


Minneteppet, - et minnesmerke over de som har tatt sitt eget liv.
Minneteppet er satt i gang av tekstilkunstner Eline Medbøe i et samarbeid med organisasjonen LEVE. Gjennom prosjektet lager etterlatte ved selvmord et minnesmerke over menneskene de har mistet.I ettertid blir det ofte reist minnesmerker i forbindelse med store ulykker og nasjonale katastrofer. Hvert år dør det over 500 mennesker som følge av selvmord i Norge. Dette er også en nasjonal katastrofe som i høyeste grad fortjener et minnesmerke.

Monumenter og minnesmerker er gjerne i harde metaller som granitt eller marmor som kan gi et kaldt og upersonlig uttrykk. Dette minnesmerket er derimot et stort og mykt lappeteppe. Et teppe er varmt og har beskyttende egenskaper som kaan gi personlige og inkluderende assiosasjoner. Hver lapp er utformet av en etterlatt, til minne om den de har mistet.
( Tekst hentet fra Eline Medbø)I dag er det ett år siden Øystein tok det fatale valget, og jeg minner ham med å sy en lapp til Katja Medbøe sitt minneteppe.I mitt hjerte for alltid.........2 kommentarer:

Anonym sa...

Å så nydelig, takk for at du ville dele dette med oss. Du er fabelaktig og den styrken du viser er bare beundringsverdig.Det er vel ingen som ikke har opplevd det som kan sette seg inn i det du har erfart. Jeg ønsker deg alt godt.
Stor klem Ellinor

Anonym sa...

Rett å slett nydelig ....mange tanker i et arbeide som dette.
Sier som Ellinor ...tusen takk for at du deler dette med oss andre.

Klem fra Sol