søndag 18. mai 2008

KJØKKENPYNTMin mamma er veldig flink å brodere.
For et par år siden broderte hun denne pyntehåndduken til meg. Det er en skam å innrømme at jeg enda ikke har tatt den i bruk. Den har ligget ferdig brodert i en pose og ventet på å bli montert.....helt til i kveld!
Her henger den nystrøket og fin på hylla som min pappa har laget til meg for mange mange år siden.


Et nærbilde av den nydelige jenta som fryder seg over blomsterranker som slynger seg rundt henne.

Her er motivet som er øverst på kanten.


Før i tiden var disse pyntehånddukene i ethvert hjem, men de er nok ikke så ofte å se nå lenger.Jeg syns absolutt at de har sin sjarm, og bør komme inn på kjøkkenet igjen.....er det noen som er enig med meg?

Vel overstått 17 mai til dere, forresten!

30 kommentarer:

Storeflittig sa...

Så flott at den har kommet opp:) nydelig: svigermor har en slik på hyttekjøkkenet, i blå, og det er noe av det fineste jeg vet:)

Tilonino sa...

Heisann
Så fint pyntehåndkle du har fått. Koselig med slike synes jeg. Ha en fin uke.

Blå-hvit samlemani sa...

Jeg hadde en hvit tallerkenhylle med en stang til kjøkkenhåndkle på kjøkkenet for noen år siden. Jeg hadde behov for et skap til duker på kjøkkenet, og derfor måtte håndkle vike.. At det var midt i minimalismens "glanstid" gjorde ikke saken bedre...

Nå tenker jeg ofte på å ta frem håndkle og ikke minst matchende Hardangersøm gardinene. Det eneste som stopper meg er at jeg har demontert gardinstengene da jeg malte vinduene, og nye er ikke kommet opp.

Koselig blogg

prinsessa1976 sa...

Ja dette var virkelig flott! Jeg har sett sånn hos mamma også....liggende i et skal så nå må jeg enten stramme henne opp slik hun henger det opp eller så må jeg ta det selv!

Fjordheim sa...

Flott pyntehåndkle. Så koselig med at mor di har sydd det til deg.
Har noen slike som hang oppe for noen år siden. Men etter at vi flyttet til et annet kjøkken i huset, har ikke hylla blitt flyttet med. Har ei hylle som min bror har laget. Den brukes nå som hylle på arbeidsrommet, men det spørs om den ikke snart må komme ned på kjøkkenet. Ha en flott dag :)

christinasinteriør sa...

Nydelig kjøkkenhåndkle!
Ha en nydelig uke!!

Anitas hus sa...

Så fint kjøkkenhåndkle!
Godt at du har fått det opp;)
Ha en fin dag!

Lyst på livet! sa...

Åååååå, er det noe jeg ønsker meg, så er det et hylle med pyntehandkle!!
Så fint det ble hos deg!

Vet du hva, jeg hadde engang en slik hylle som jeg hadde på hytte vi hadde den gang jeg var gift..... Tror den gikk i søpla når vi solgte hytta..... Nå syns jeg jo det er helt KRISE!!!

Ha en deilig ettermiddag :-)

Klem Torunn

micano sa...

utrolig søte noahs ark broderier!!! :-)
og koselig blogg!!!

Anita sa...

Kjempekoselig!! og endelig kom den opp;o) ha en flott uke!

borghild sa...

Uff, nå fikk jeg litt dårlig samvittighet, for jeg har også to sånne pyntehåndklær liggende som min bestemor har sydd. Burde absolutt hengt de opp, og nå har jeg faktisk tatt vekk det som tidligere hang på stanga, så jeg tror bare jeg må finne dem frem, de er jo kjempefine!! Ha en fin uke! Klem B:-)

Elzie sa...

Jag håller fullkomligt med dig. Själv har jag en hylla som min far gjorde till mig och den har jag haft uppe sen dess och tänker fortsätta med det *s*. Dessutom sydde min mor flera paradhanddukar till den och de används ofta.
Jag hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Garden Angel sa...

Det var et vakkert brodert håndkle!!! Så koselige med sånne hjemmelagede ting. De har mye omsorg og varme i seg:) Koselig med hylla din far har laget også!
Joda...kjøkkenpyntehåndkler hadde vært velkommen hos meg...., hadde jeg bare hatt plass på veggene;)
Ha en fin dag!

Oddbjørg sa...

Hei!
Har nettopp "oppdaget" bloggen din. Mye fint. Det pyntehåndkledet er nydelig. Synes slike broderte ting er så koselige, og det må jo være ekstra stas når det er foreldrene dine som har laget pyntehåndkle og hylle.

~~Randi~~ sa...

Hei! Fant deg inne hos Marit. Og jeg synes absolutt pyntehåndduker skal opp og frem i lyset. Og så moro med noe din mor har brodert, skikkelig fin er den:) Fin blogg du har også - jeg kommer tilbake. Ha en fin kvled!

Lene sa...

Jaaaaa, jeg er enig! Sååå nydelig det var :) Og så så morsomt med med håndkleet hengt på hylle fra din far :)

Og sååå koselig at du har savnet meg, kjære deg :) Plutselig var det bare en haug med dager som hadde gått uten at jeg hadde blogget, hehe... Har fått unna litt forskjellig saker og ting, men også kosa meg innimellom :)

Ja, det er sant - her er masse perler i nærheten hos oss. Men det er det jammen hos dere og. Vi vender i allefall nesa den veien i sommer - og gleder oss masse :)

Og jeg skal minsanten si vi fikk kjenne "kulda" på kroppen 17.mai. Iskaldt var det - men vi kosa oss inne, feiret dagen og hadde det riktig så bra :)

Ha en finfin kveld, Louise :) Og godt å "se" deg igjen :) Goooood klem :)

Marit sa...

Hei. Takk for kommentar på bloggen. Ble veldig glad for at du har lyst til å bli med på Pay it Forward. Jeg sender deg en e-mail til adressen du har oppgitt her på bloggen. Det blir ikke før i morgen - min private e-mail spiller meg dessverre noen puss for tiden.

Vi høres.
Hilsen Marit

Inger-55 sa...

Nydelig! Jeg har også ett pyntehåndkle min mor har brodert. Har ikke plass til det hjemme, men det henger på hytta. Er koselig med slike nostalgiske ting.
KLÆMMA

Inger Anne sa...

jeg også har pyntehåndkle på kjøkkenet .Det er det min " gamletante" ( mors tante ) som har brodert. Syns ditt med rødt broderi på var veldig pent.

anneskreative sa...

Hei Louise.
Lekkert kjøkken sett du har fått. Jeg har også en mamma som er veldig flink til å brodere,,,,noe jeg desverre ikke har arvet, er ikke pirkete nok jeg,,,,liker og jobbe med tykke pinner og nåler.
Men jeg og så heldig at jeg får nyte godt a hennes små stig,,,kos deg med broderiene dine,,,,,
Anne

Silkepapir sa...

Nydelig kjøkkenhåndkle (Pyntehåndkle?). Virkelig et vakkert håndarbeide!
Nå har jeg kost meg på bloggen din en stund, og kommer gjerne tilbake:)

Karianne

Flower Power sa...

Så nydelig broderei du har fått av din mor! Hun er flink!

ha en fin dag:)

Landliv sa...

Ja ja!! Helt enig! Disse må vi få frem i lyset igjen. Så koselig, trygge, nostalgiske og vakre. En flott tradisjon!!

LAPPEQURI sa...

Å for en skatt du har:-)
Flott var den og bra den kom fram i lyset. Ha en kreativ uke:-)

Thalias-sjelerom / Atelier-Thalia sa...

Hei til deg. Ja, jeg er såpass gammel at disse har jeg vokst opp med, men jeg synes de er vel verdt et come-back:) Flott var den iallefall! Har en liggende jeg også, men mangler veggplass. Må vel raske ned noen bilder først;))
Ønsker deg ei flott helg!
Klem fra meg!

Kjerstis Hjørne sa...

ååå, så fin den er, heldig du er som har så flink mamma. :o)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Dette var jo bare så koselig da, endelig kom det opp på veggen...
Har et slikt gammelt et som min svigermor har brodert for lenge siden, bruker det som gardin på hytta...

Ha en koselig dag og helg...

mali-mo sa...

For et nydelig pyntehåndkle! Vi har et på hytten, det er i blått og hvitt og så gammelt og skrøpelig at jeg er redd for å vaske det (det ser ganske shabby ut etterhvert så jeg må nok prøve..). De er vakre, jeg er helt enig med deg. Nostalgisk og koselig.

Takk for koselig kommentar hos meg og god helg til deg!

Nunne sa...

God kvelden, Lovise.
Jo, det var en fin pyntehåndduk. Mor di er flink. Det sier alle som kjenner henne. Heldige deg som har fått et sånt av henne.
Mamma hadde ei sånn hylle, dvs det er ikke hylle, men bare en stang til å henge håndkleet og kroker under den.... den er laga bare noen meter unna der du bor. Den gang mamma var hushjelp hos en gammel mann på Skaret. Den skal jeg vise fram på bloggen engang. Veldig spesiell, og alt er skåret med kniv.
PS. vet du hva mamma tjente i mnd den gangen? 15 kr.!!!
Ønsker deg en god natts søvn!

Stine ☆ sa...

Så fint det ble, Lovise!
Jeg laga ei sånn hylle på ungdomsskolen. Pyntehåndkle ble jeg aldri ferdig med, så det måtte farmor brodere ferdig. Siden da har det hengt på kjøkkenet til foreldrene mine. Avtalen var at de skulle låne det til jeg fikk mitt eget. Men jeg har ikke plass på kjøkkenet mitt, så de får beholde det en stund til.