torsdag 1. januar 2009

NYTTÅRSØNSKE

ET HELT NYTT ÅR ER IGANG............OG MED DET ER DET NATURLIG AT TANKENE SPINNER LITT RUNDT DET SOM HAR VÆRT OG DET SOM KOMMER...

Derfor vil jeg dele med dere et dikt jeg har funnet i ei bok av Gjert Tømmerås:Ka meinte du?

Da vi møttes spurte du mæ " Korsen går det?"
Æ svarte " Jo takk, det går bra, bortsett fra at
æ har fått hjerteinfarkt og kreft."

Da vi hadde snakka anstrengt ei stund
skiltes vi, og du sa tel farvel: " Vi snakkes."

Seinar har æ ofte tenkt på ka du meinte med det
du spurte om, og om du meinte det du sa.


Mitt ønske i år er at vi VIRKELIG skal bry oss om hverandre. At ikke ordene bare er fraser som vi slipper ut uten å mene noe med det. Når vi spør skal det være fordi vi virkelig er interesserte, og fordi vi bryr oss om. Vi bør være der for hverandre, gi litt omsorg og trygghet til de som trenger det. Ikke for å få noe igjen, men fordi vi har så masse å gi.....


Godt nyttår.
8 kommentarer:

Strikkelines sa...

Veldig bra...man e så redd førr egne følelsa at derfor tørr man ikke spørr andre kordan man egentlig har det...

Fjordheim sa...

Så sant, så sant. Virkelig viktig å tørre å bry seg om hverandre.
Det er så alt for mange som ikke tørr å faktisk fortelle hvordan de egentlig har det.
Ønsker deg alt godt for 2009 :)

Nunne sa...

Godt sagt, Lovise!
Mange ganger har jeg hatt behov for å virkelig fortelle at, hør, jeg har det ikke så bra, vil du høre ståa?, når noen har stilt meg det nettopp det spørsmålet...
Kanskje er det blitt noe vi sier, uten å tenke på at kanskje vi får et veldig sårt svar, og hva gjør vi da???
Når man ikke har det helt bra, når hjertet ikke fungerer helt som det skal og man står på vent på utredning på sykehuset, da kanskje det hadde vært greit å få si det til noen, og føle omsorg...
Veldig viktig det du skriver her.
Du er dyp! Mange ganger setter du ord på ting mange av oss tenker. Det er vel EN av sidene til en sykepleier. Vet du, jeg har STOR respekt for deg! Du er flink!

Godt år, i tjenesten du er midt i, og i familien din og i alt du tar deg fore. Det er ikke bare rosa søm og stichery du er flink med...
Klemmer fra Nunne.

Anne-Berit sa...

Er så enig,man må ikke være så overfladiske at vi ikke vil høre hva den andre svarer når vi har spurt hvordan det går.Har opplevd det og det er veldig frustrerende.Da må man heller la være å spørre.La oss prøve å være bedre medmennesker i det nye året.Ha det godt,klem fra meg!

mreteveian sa...

Jobber med saken (nyttårsønsket ditt)! Godt nytt år :-)

Inger-55 sa...

Jeg er såååå enig med deg!Det har blitt en overfladisk verden etterhvert. Men heldigvis at man har noen gode venner som man kan prate med!
PS: Ang skjørtet på bloggen min har jeg ikke noe oppskrift. Men jeg skal strikke ett nytt ett nå, og da skal jeg noterer litt etterhver. Da kan du få mønstret, hvis du er interessert.

Mia sa...

Lovise du vet inte hur san den dikten egentlig är.....många frågar jag säger jo tack bra efter førhållandet.....men många vänner "rymmer" när man får diagnosen kreft.......efter 3 års kämpande är det inte många kvar....därfør gott med blogglandia!!!!!!
så därfør va rädd om varandra..
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.
Mia

Lene sa...

Aaaaa - til stor ettertanke, ja!!!

Og jeg bryr meg masse om deg, iallefall!!! Gooooingen!!! Jaaada, jeg er treg på bloggen. Men som jeg sier til alle - jeg koser meg stooort når jeg først titter innom. Kanskje koser jeg meg dobbelt så mye når det er sjeldnere - og jeg ikke stressblogger for å rekke innom alle for samvittighetens skyld :)

Duu, vedrørende det strikkeprosjektet ditt, så stikk innom Chatrines blogg og snakk med henne. Jeg vet hun har erfaringer med prosjekter i forskjellige teknikker og materialer.

Og så såååå nyedlig pakkesang du har fått av din hemmelige venn. Jeg har også den lille stjerna. Den ligger på et sølvbrett her hos meg sammen med lysestaker og litt ymse.

Hehe - og så ser jeg at jeg har fått sms fra deg :) Tuuuuusen takk!! Haha - vi holdt det gående til syv-halv åttetiden i går morges, og sov så til klokken ett. Så hadde vi laaaaang brunch her sammen med overnattingsgjester. Og etterpå ble det strakeren ut på sofaen frem til sengetid. Glemte bort hele telefonen, jeg :) MEn kooooselig å lese nyttårshilsninger på andredag og, da :)

Riktig godt nytt år også til deg, kjære søster Ellen :) Veldig glad for å ha blitt kjent med deg - og gleder meg også til å fortsette vennskapet i 2009. Muligens blir det tur nordover igjen på oss til sommeren. Vi får vel abstinenser om vi lar vær. Og DAAAA!!! Var jo sååå nære sommeren som gikk....

Og så er du hjerteligst velkommen hit til Drammen om du er i nærheten. Si fra om du f.eks skulle en tur til hovedstaden, etc... JEg kommer sporenteks om det passer :)

Goodeste klemmen til deg fra meg :)