lørdag 5. desember 2009

SKRYT...

I dag skal jeg skryte uhemmet!!
Av mamma: hun er den flinkeste, tålmodigste mest nøyaktige brodriekspert som jeg kjenner!


Her ser du den nydelige duken jeg fikk av henne i går. Hun broderer som en maskin, ikke fordi det går fort, men fordi det alltid er så utrolig vakkert og nøyaktig utført. Det er vel unødvendig å si at vrangen er nesten identisk med rettsiden?
Hun er 82 år, og har nok brodert noen sting i løpet av sitt liv, men er ikke blitt noe dårligere på kvaliteten for det.Den dagen jeg skal begynne å bruke denne duken, må jeg nok ha bakt de aller lekreste småkaker, de aller tynneste krumkaker eller den deiligste bløtkake. For denne duken krever det beste.Derfor må jeg nok fylle opp denne flotte småkakeboksen som jegeren gliste bredt av i går. ( Han vet å sette pris på noe godt til kaffen, skjønner du....)Og så må jeg nok dekke på med det aller tynneste porselenet jeg har, de hvite koppene jeg kjøpte da ungene var bittesmå,- selv om jeg egentlig ikke hadde råd til det.Takk, mamma. Jeg skal bruke den selv om jeg er livredd for å søle. Du sier jo at det bare er å vaske den igjen:)


12 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Skjønner akkurat hva du mener med at duken krever de skjøreste småkakene og de tynneste koppene. Den var rett og slett vakker med utrolig fint avstemte fargesammensetninger. Skulle gjerne ha vært eier av en slik. Ære være din mor som tryller fram slike nydelige produkter. Dette krever både tålmodighet og godt syn.

Riktig god desemberhelg til deg!

Fjordheim sa...

Nydelig duk. Ja det er ikke bare, bare å søle kaffe på den nei.
Syns ikke det er så lett å få bort alle slags flekker. Men det er jo nesten fælt å bare la noe så flott ligge i skuffen også da,
Ønsker deg en god lørdagskveld :)

Sjova sa...

Så nydeleg!Tenk å ha ei så flink mor, og få gleda over å bringe kunsten hennar vidare:-)Med ein slik duk på bordet kan det ikkje anna enn å bli fest!

Stubbetufsa sa...

enig med deg, Lovise, dette var profesjonelt gjort! Hun kan det, mora di, så du skal bare skryte! Det var nydelig brodert!

~carpe diem~ sa...

Å for en nydelig duk og for ett arbeid din mor har lagt ned i denen duker der.
Mange sting og timer ikke minst.
Lekre farger likte den veldig godt.
God adventshelg og kos deg ;)

annegrete sa...

Tusen takk for en rørende vakker kommentar hos meg, jeg blir oppriktig takknemlig.
Og du har jo en nydelig blogg selv, her skal jeg være litt skjønner jeg:)
Og jeg skjønner hva du mener med denne mammaen din, ble helt stille da jeg så de bildene..fantastisk vakker duk. Tror det må skjule seg en perle av en broderidame bak denne. Og jeg sier som henne (og som mine bestemødre alltid sa til meg): BRUK DEN! Ikke gjem den bort. Den er alt for fin til å ligge i en skuff, den må brukes i hverdagene. Særlig på mandager!!!!
Jeg kommer tilbake hit:)

sol sa...

Nydelig duk med de herligste farger i,der er det nok mange timers arbeide ;o) God lørdagskveld til deg og dine .

Hilsen Solveig

Anita sa...

Såååååååååå fin, også såååå nydelige farger!! Den må jo bare brukes!! Flink mamma du har som broderer så pent! Skjønner at du er din mors datter :0)) Ha en flott helg fortsatt!

GryNoKa sa...

For en vakker duk! Så flink mamma du har.
Du er hjetelig velkommen til å delta i konkurranse hos meg.
Ha en vakker søndag.
Klem Gry : )

Anonym sa...

En nydelig duk - som jeg ihvertfall ikke selv hadde våget å bruke ved servering av annet enn vann og tørre kaker... tenk hvor morsk jeg hadde blitt om noen hadde våget å søle på den!! For en fantastisk flink mor du har, og hun er heldig som fortsatt har godt syn og stødige hender, det er slett ingen selvfølge i den alderen!

Bente sa...

Så heldig du er som har en så flink mamma ! Nydelig brodering. Skjønner godt at du kun vil ha det beste når denne duken brukes !
Ha en riktig god adventstid !

Anonym sa...

Vakkert!
Men den må brukes og vises fram :)