søndag 31. oktober 2010

Laaaaange lange strømper....

Om dere tror at jeg ligger helt på latsida, så tar dere feil:) Her i gården er det nemlig et STORT prosjekt på gang. I høst ble det nemlig tatt en avgjørelse om at min søster og jeg skulle sy bunader til våre sønner!! Litt provosert av damen på Husfliden som sa at vi ikke måtte tenke på å prøve oss på å sy selv, satte vi trøstig i gang. Om vi lykkes eller ikke, vil tiden vise, men vi er i alle fall godt i gang.


Strømpene og strømpebåndene er iallefall ferdig, bare det tok sin tid. Jeg var jo så lur at jeg strikket strømpene paralellt ( strikket på begge strømpene på samme tid for å slippe å streve med nr 2:)) Men det var faktisk en tabbe, for da strømpene var nesten ferdige viste det seg at de var for trange, og jeg måtte strikke to strømper til.... Vel, jeg fikk i alle fall øvd meg på flettinger.
Båndene er laget av flettede tråder i et spesielt mønster, og de skal knyttes under kneet. De var ikke så raske å lage, men nå er de også i boks.Har sydd skjorta ferdig ( bortsett fra knapphull), vesten mangler for i ryggen, og buksa mangler linning på ett ben. Dermed er det snart bare trøya igjen:)

Ja, jeg vet at vi er dristig som gjør dette uten å ha prøvd før, men den som intet våger intet vinner.......


16 kommentarer:

En mors verden sa...

Heisann!
Gratulerer med barnebarn! Det fins ikke noe mer nydelig en nyfødte barn:) Jeg har fått firre, og jeg gleder meg til å bli bestemor om noen år. Inntil da, koser jeg meg med tantebarn, vi begynner å bli en ganske stor familie, og gode naboer som også nettopp har fått små:) Håper du koser deg med den lille:)
Kjempefine sokker du har strikket!
Ønsker deg en fin uke, hilsen Ellen:)

Min Quilte krok sa...

Så koselig at du er innom igjen, du er savnet:-))
syns dere viser et stort mot, med å sy bunader:-))
Ha en fin og kreativ uke

Min Quilte krok sa...

Så koselig at du er innom igjen, du er savnet:-))
syns dere viser et stort mot, med å sy bunader:-))
Ha en fin og kreativ uke

Janne i Fagerlia sa...

Heia! Så bra at dere ignorerte damen på husfliden og satte i gang med bunadsying likevel. De ville vel helst selge en ferdig bunad tenker jeg.... Min mor er en kløpper på slike bånd. Her på Nordvestlandet kaller vi dem "flammabånd". Ser du også har fått taket på teknikken.

Lykke til videre med bunadsarbeidet!

Litt av Mitt sa...

Ja det er virkelig et stort prosjekt du har tatt på deg, men FOR en glede og stolthet man føler når man er ferdig :) Og det finnes da ikke noe finere enn en bunad. Flere menn burde ha det syns jeg. Lykke til videre med prosjektet!

Anonym sa...

Så koselig at du er i gang igjen med trivelige sysler som du deler med oss på en fin måte.
Ellinor på Tonnes

Fjordheim sa...

For et prosjekt. Men at dere klarer det tviler jeg ikke på. Vet jo at du er flink, og søstera di er nok like flink. Dere får har lykke til med resten av prosjektet. Sokkene er flotte.
Ha ei riktig god uke :)

Anonym sa...

skal si dere er flinke:)

Stå på Bunad er lækkert!!
klem

Ellens hobby sa...

Koseligt å lese på bloggen din igjen.! Har selv vært fraværende noen mnd.men er tilbake igjen. Med meg sa det berre stopp med bloggen...MEN at DU er tilbake synest jeg var godt.! Gratulerer med barnebarn,og for en glede det er for deg no.! Og husflid..damer skal man ikke høre på. Haha..vi klarer hva vi setter oss som mål her i livet og jeg synest dåkke e tøff. Skal snart begynne å brodere selv jeg..til barnebarn. Har brodert 2 voksne og en barnebunad tidligere.. Dette går så bra. Lykke til.!

Bodil sa...

Så flinke de er, og så flott det du har fått ferdig :) Dette greier de nok. Blir kjekt å sjå resultatet. Ha ei fin veke :)

Bente sa...

Så flink du er! Det er jo kjempedyktig å hive seg på bunadssying og -strikking. Du har jo kommet langt.
Og tusen tusen takk for de gode ordene i bloggen min om gleden og sorgen. Det er kjempetøft å miste et barn, selv om han var voksen.
Jeg har også sendt deg en mail.
Ha ei god uke :)) Tenker mye på deg.

AnKa sa...

wow det er ikke noen liten jobb du har lagt ut på. Jeg har en søster som holder på med bunad til sønnen sin. Og jeg vet at det ligger mye arbeid bak et slikt prosjekt.
Min sambo ønsker seg også bunad, men den må jeg tenke litt på før jeg tørr legge meg ut med noe slikt.
Koselig at du stikker innom bloggverden.
Klem fra meg

anneskreative sa...

Så flink du har vært,,,,,å sy bunad er ingen enkel jobb.
Jeg sydde vestfoldbunad til min mann for noen å siden,,,,og da var jeg rett og slett stolt når jeg var ferdig og syntes han ble så fin.
Lykke til med resten av prosjektet.
Anne

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Gubban kor flinke dåkk e...strømpene var jo bare knallfine... blir spennede å se bunadene etterhvert...
Gratulerer med et nydelig barnebarn...godt med noe positivt i hverdagen...
bloggen min har heller ikke vært det helt store i år - men det kommer seg, dagene går lettere etter hvert...
MEN vi kommer sterker tilbake - ikke sant...

Ha en super dag og uke...

Anita sa...

EN ting er nå helt sikkert og det er at du helt sikkert klarer å sy bunad!! Den damen visste ikke hvem hun snakket med ;0) Osgå så kos du hadde gjort det for gjesten din! Der kunne jeg tenkt meg å overnattet også... KOrt innom i Bloglandia idag jeg, er litt fraværende her om dagen! Kos deg!

Hanne sa...

Fikk lyst til å sende deg en klem, rett og slett :)

Pludrehanne