torsdag 25. februar 2010

Er i farta
Ja, det er riktig,- nå er jeg i farta. Har funnet fram det tynneste tynneste heklegarn og heklenål nr 0,6 for å sette i gang med blonden til den nye Meløyduken:) En ekte meløyduk krever en håndheklet blonde synes nå jeg, og hva er bedre enn å veksle mellom hekling og brodreing?

Har så vidt begynt i et hjørn av duken, og tror jeg er blitt enig med meg selv om hva slags sting jeg skal bruke. I utgangspunktet hadde jeg planlagt attersting, men etter nærmere vurdering fant jeg ut at stoffet er litt for grovt for det. Derfor starter jeg friskt med stilkesting, så får jeg se om jeg kombinerer litt etter hvert på detaljene.Her får blonden vise seg ved siden av duken,- håper det blir bra til slutt. Har heklet en tett kant med fastmasker rundt duken først, og planlegger å sy blonden fast i denne.
Men en helt annen sak er at mine dyre progressive briller ikke lenger holder mål.... Lesedelen er ikke god på småting, og det bare halvannet år etter investeringen. Og da er det at fantasien må settes i sving. Det er jo ikke hver dag man bare kan stikke ut å kjøpe nye progressive briller,- de koster jo ca 7000 kroner. Så nå ble gode råd dyre. Når man skal hekle med syltynt garn og sy små små sting er det jo viktig å se godt.
Løsningen ble som følger: ( ja, bare le dere ) 1 par progressive briller innerst på nesa og et par billige lesebriller fra Nille utenpå:) Nillebrillene er mindre enn de andre, og dermed kan jeg jo kikke på ol over kanten på lesebrillene samtidig!!!

Om dere tror det eller ikke,- det funker. Og jeg kan vente litt med å kjøpe nye dyre briller.


Og jakken er så vidt i gang den også, så nå er det bare å peise på som vi sier her nord ♥


13 kommentarer:

Rekkehuset sa...

Så nydelig blonde! Og for en jobb å lage til hele duken - men du verden så fint det kommer til å bli! Hjertelig hilsen Hanne.

Bente sa...

Så produktiv du er !
Kjempefin blonde, den kommer sikkert til å bli flott på den duken.
Vi skulle hatt mer tid til disse kjekke hobbiene våre !
ha ei god helg !

GryNoKa sa...

Fantastisk at du greier å hekle med så tynt garn. Prøvde selv, men fikk det ikke til...så jeg gav både kroken og det tynne garnet til ei anna flink dame.
Duken blir nok flott!
God helg!
Klem : )

Hulda sa...

Så mye fint du holder på med! Den strikkajakken kommer til å bli nydelig. Flott duk du syr på også. Og blondene da; herlige!!

Stubbetufsa sa...

Hehe! Jeg har løst det der med å ta av meg brillene!
Er forferdelig nærsynt!

Randi sa...

Takk for trivelig hilsen:)
Ha ei flott helg!

Anonym sa...

Forstår utfordringene. Sydde bunadskjorte for noen år siden, jeg. Hvit tråd på hvit lin, og jeg som ikke brukte briller en gang, broderte faktisk med lupe hengende rundt halsen. Fantastisk hjelpemiddel!

Janne i Fagerlia sa...

He,he, kjenner igjen den stilen der. Eksperimenterte med litt av hvert innen den sjangeren der før jeg begynte med linser...

Blonden blir sååå søt.

Bodil sa...

Det blir ein flott duk! og så nydeleg blonde du heklar til den :) ha ei fin helg :)

Lisemoren sa...

nydelig blonde du har heklet. Vet du hvor jeg kan få oppskriften på den ? Den duken kommer til å bli nydelig.

Hilsen Lisemoren

Lise sa...

Oi oi oi, for en jobb! Utrolig nydelig blonde!

Hennes sa...

Heisann.

Nydelig blonde og duk du jobber med.
Gleder meg til å se den ferdig.
Jakken også. Stå på..

Ha en fin helg.

Klem Linda

Anonym sa...

Kjaere deg,
maa gratulere med en flott og koselig blogg,jeg bor i Australia og koser meg med norsk paa nettet.
Staa paa med det du er!
Klem Mona