fredag 21. januar 2011

Lys,- en nødvendighet for liv.Vi tenner levende lys hver eneste dag hjemme hos oss. Det er blitt en fast rutine at lyset blir tent når vi setter oss ved kjøkkenbordet til et måltid, eller bare for en kaffekopp og en prat. Lyset gir en ro og en stemning som er blitt helt nødvendig i hverdagen.


Mens jeg sitter og reflekterer over dette fenomenet, kikker rundt i stua og tenker at det er sjelden at det ikke er levende lys på bordet i stua også, da tenker jeg plutselig at det er andre lys som også er helt sentrale i våre liv.


Da ser jeg for meg alle de minner som vi bærer med oss gjennom livet. Det er jo virkelig lys som hjelper oss gjennom hverdagen. Tankene går tilbake til barndommen da vi sto og ventet på at mammas nybakte brød skulle bli nok avkjølt til å skjæres i.... For da vanket det nemlig varme skalker med smør og sukker på til oss ungene. Jeg vokste altså opp i et hjem med skalkløse brød. Det smakte fantastisk godt, og er lyse minner som er spikret i hodet.

Minner om kalde vinterkvelder da vi lagde snøhuler i digre snødunger brøytebilene hadde laget, og som vi lyste opp med lysestumper hjemmefra. Tenk for en stemning vi fikk inni der. Det ble tett og spennende der inne, og da lysene ble tent ble det belønning for all gravinga vi hadde brukt ettermiddagen til.
Ute kan jeg huske stjernehimmelen som lyste over oss, det var en høytidsfølelse og en stemning som var helt spesiell den også.

Alle slags opplevelser gjennom livet kan gjemmes som lys i våre hjerter. Bare vi husker på å tenke gjennom hva som gir oss gode følelser og god stemning, kan vi lære oss å skape lys i livene våre og i livene til dem som vi har rundt oss.


La oss gjøre hverdagene fulle av lys, levende lys, levende minner som kan lyse, lyse og gode opplevelser som gir samhold og glede. La oss tenne lys for alle dem vi er glad i hver eneste dag:)

9 kommentarer:

GryNoKa sa...

Vakre bilder og koselig tekst!
Husker også store nybakte skalker med smør og sukker....godt med gode minner!
Ha ei flott helg!
Klem : )

Anonym sa...

Så nydelige refleksjoner, Ellen!
Hilsen Sissel

Nikoline sa...

Flotte refleksjonar frå eit menneske som har LEVD og LEVER! Så utruleg godt og vera innom og treffa på eit slikt menneske... (synes også det ligg litt mellom linjene her for både meg og andre)
Ynskjer deg ein riktig fin lørdagskveld:0)
Klem frå Nikoline

Janne i Fagerlia sa...

Så fint du skriver. Hos oss var det også skalkeløse brød. Skalkene var alltid reservert oss barna, og dem fikk vi servert med brunost. Ikke bestandig vi hadde tid til å spise dem inne, så skalkene ble ofte satt til livs ute. Vi kan nok være takknemmelig for en barndom hvor de små gleder var størst.

AnKa sa...

Levende lys er bare så fantastisk stemningsskapende. Jeg tenner også lys hver dag, mange lys:) Og spesielt i mørketida.
Håper det er greit at jeg har lagt meg som følger til bloggen din?
Ønsker deg en flott søndag.
AnKa

Aud sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Aud sa...

Heia Ellen. Kos å se at det er blitt "liv" på bloggen igjen. Du rører noe der husker og nystekte brød med smør og sirup (ikke sukker) på ....
Og du han Harry Hole er da bare suveren og panserhjerte skal bli den "beste"

mange klemmer fra aud

Anonym sa...

Å så nydelig du skriver!
Takk for at du minner oss på hvor viktige disse små hverdagsminnene er for oss alle.
Ellinor på Tonnes

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Nydelig innlegg...
Minner er gode å ha, og hente fram...

Ha en super dag og helg...