tirsdag 23. oktober 2007

BARE BLÅBÆR

Det blir ikke så mye tid til sying eller andre sysler hos meg i disse dager, men i dag har jeg hatt fri fra jobb, og har hatt en del besøk. Derfor bakte jeg deilige
BLÅBÆRMUFFINS
2 EGG
1 1/2 dl SUKKER
75 g SMELTET SMØR
3 dl HVETEMEL
1 ts BAKEPULVER
1/2 dl MELK
2 dl BLÅBÆR
Visp egg og sukker. Tilsett det avkjølte smøret. Bland mel og bakepulver og ha det i sammen med melken.. Rør blåbærene forsiktig i.
Ha røra i papirformer og stek ved 225 g i ca 12 min.
NAM NAM


Dagene går fort her hos oss for tida. De som har hatt valper skjønner nok hva jeg snakker om. De små utvikler seg i rasende fart, og nå som de er fire og ei halv uke gammel, er det nokså mye arbeid som følger med... De er friske og kjappe alle sammen, og de trenger mye mat. Det ble fort for mye for mora å ta vare på, så tilleggskost ble tidlig aktuellt. Vi bløter og moser valpefor, maler elgkjøtt med fløte og egg, og de spiser som bare det. Innimellom får de en skvett melk hos mora i tillegg, så man kan si at de lever godt. Men så skal de jo bli store jakthunder da.... Og dessuten har de funnet ut at det er mye morsommere å være i stua og kjøkkenet i lag med oss enn inne på et lite valperom. De blir derfor veldig sosiale og trygge vesener som allerede er blitt vant til de lyder og aktiviteter som hører hjemme i et hjem. Det dette fører med seg av renhold og arbeid kan dere kanskje tenke dere til, he he. Vaskebøtta er aldri tom, for å si det sånn.......

Men så lenge noen hjelper til er det jo bare blåbær, ikke sant?

7 kommentarer:

Hulda sa...

Så gode de blåbærmuffinsene så ut. :) Valpene er blitt så nydelige! Vet godt hvordan det er med tiss og bæsj inne i stua, ja. hehe.. Søsteren min har valp nå, og vår er 2 år, så er ikke lenge siden vi var igjennom det vi også. :) Valpen har urinveisinfeksjon nå, tisser og skvetter rett som det er..

RedRobin sa...

Nam, nam, blåbærmuffins... :o)
Valpene dine er helt nydelige - men hjelpest meg så arbeidskrevende det må være!!

Ha en fin dag!!

Lindas Hus.. sa...

Takk for hilsen.Muffinsene så gode ut.Morro å bake litt.Herlige valper.Har ikke hund selv, men har ei venninde som har.Du kan titte på bloggen min under: Livet med Molly.Ha en fin uke. :)

Landliv sa...

Om du har kikket litt tilbake i bloggen min, så vet du kanskje at jeg er muffinsfan!! Prøver stadig ut nye sorter, og saumfarer oppskriftene for å finne den ULTIMATE som er fluffy og hever seg flott. Kjempeflott at du la inn din oppskrift! Ser ut som du har brukt ekte bær og ikke syltetøy.
For noen år siden hadde vi 11 valper selv. Moren var ikke spesielt ivrig til å ligge stille og la dem suge, så vi måtte virkelig jobbe. Men alle overlevde heldigvis. Og på mystisk vis fikk vi liksom ikke kjøper til den siste valpen.... iallefall ingen som kom gjennom nåløyet til å få kjøpt den for å si det slik. Så den forble hos oss ;-)

Lovise sa...

Hei dere. Velkommen til å spise muffins.. de er veldig gode. Jeg bruker hel blåbær som jeg har frosset med bare bittelitt sukker drysset over. Disse heller jeg rett i røra uten å tine dem først. Det går kjempefint.
Kos dere.

Annemariesquilt sa...

Hei takk for hilsen på bloggen min har notert muffinsoppskriften. Høres kjempegodt ut.....
Det ser koselig ut med hjelpere til regjøringsjobben, he he..
Ha en strålende høstdag, det er det hvertfall her på sørlandet!

min sin lille tue sa...

Hei hei:) Håper du finner sjokoladehjerter hos deg, det blir helt sikkert med flere esker hit:)
Så ikke lite fristende ut de blåbærmuffinsene heller. Mmm- for ikke å snakke om de små hjelperne. Hælledussen, noe så nusselig. Blir helt blauthjerta når jeg ser sånne små nurk.
Ha en fin kveld.