lørdag 18. oktober 2008

FØRSTE JULEGAVE FERDIG

Ofte lager jeg en del av julegavene selv, og nå har jeg fått årets første julegave ferdig. Det er en liten kjole som er hentet fra en nettside som heter Knittingalot, og designeren heter Tora Frøseth.
Kjolen er kalt Little sister`s dress. Mønster finner du her
Jeg har strikket kjolen i mørk lilla Sisu, og det ble veldig fint.En søt og enkel kjole som er strikket fra toppen og ned. Den kan brukes lenge vil jeg tro, for fasongen gjør at den kan brukes som en tunika når den er for liten til kjole. Tror dere ikke det?? Jeg tenkte den måtte bli fin med ei hvit tskjorte inni.
Knappene er så fine at det er bare så vidt jeg har råd til å bruke dem:)
Garnet er veldig drøyt, så jeg måtte strikke et par sokker også. Det gikk akkurat 2 nøster til kjolen, og jeg hadde kjøpt 3...Blir ikke dette en koselig julegave til ei lita jente da?Da er det bare å lete fram den søte boksen jeg kjøpte på Binders her om dagen.........for den er nemlig full av flotte merkelapper til julegaver.Fine, hva?

Og jada, jeg kjøpte dem på grunn av boksen, he he.
Ja, så dere ser at jeg har ikke bare ligget på latsida denne uka når jegeren har vært og vandret der nede i Trøndelags skoger og lett etter elg...

Fin lørdagskveld til dere da.

22 kommentarer:

Som Mine Dager Er, sa...

Den kjolen var kjempesøt og kan brukes både som kjole og tunia. Du er så flink med strikketøyet altså. Makan ... Jeg for min del har ikke startet noe som helst som har med jul å gjøre. Jeg er nok en typisk skippertaks-dame og jobber best under press. Akk o ve ...

Fine merkelapper og fine gaver, du er sannelig godt i gang du, Lovise.

Klem fra Marit

Nunne sa...

Hei igjen...
Den kjolen ble kjempefin!
Litt av en gave å få!
Du, jeg må HVISKE nå, men jeg syns det er så mye fint garn på Ørnes nå... like vanskelig å kjøre forbi Ørneskrysset bestandig. De får inn noe nytt hele tida. Har du vært innom der i det siste?
Jaja, garn garn garn... man må bestille mere TID! For GØY er det, å strikke og hekle..
God frihelg til deg!

Anita sa...

Kjempesøt! Her er det sååå mange planer om hjemmelagede julegaver, men kommer ikke igang:0} Nå skal jeg på jobb, ha en flott søndag!

Mia sa...

Så søtt kjole och sockar du har stickat.....jätte fina.....
Så må jag kanske dra till Binders å køpa box... jag å...den var jätte fin den å...Tack før inlegget ditt, har det ganska ok nu....äter bara yoghurt och dricker Biola......
Kram
Mia

Besta sa...

Den var nydelig. heldige tulla som får den.ha en fin søndag. Klem

Flower Power sa...

Åhhh, kjolen er kjempenydelig! Dette må da bli verdens fineste julegave til en liten prinsesse:) Sånne små plagg er jo bare herlig å strikke....jeg gleder meg til å få noen små barnebarn å strikke til en gang:)

Jeg har også tatt fram strikketøy om dagen....det er lenge siden sist jeg strikket, men når jeg ryddet i restekassen min, dukket det opp endel halvferdige arbeider. Jeg begynner alltid å strikke ermene, og det hender det blir med det.....*kremt*, derfor fant jeg tre sett ermer som jeg nå prøver å få noe ut av.Prøver å kreere noe med litt restegarn....vi får se hva det blir ut av det. Jeg ble i det minste inspirert til å ta pinnene fatt igjen:))

Herlige bilder fra badet ditt under her, og vikteige refleksjoner om liv og død. Man ser det nok litt mer i perspektiv når man har et yrke som ditt, men vi alle trenger nok en påminnelse om å leve livet mens det er her, og glede oss mer over dagen i dag:)

Ha en strålende god søndag.
Klem:)))

micano sa...

For en nydelig kjole!!
Fikk veldig lyst til å strikke en selv!!! Er den vanskelig å få til?
:-) Ha en fin søndag!!

Fjordheim sa...

Den kjolen gjør nok lykke hos ei lita jente. Flott var den, og så nusselige sokker til da.
Likte godt den boksen. Har egentlig tenkt meg en tur til Gjøvik en av dagene, så da må jeg nok ta en tur innom Binders.
Ha ei flott uke :)

Oddbjørg sa...

Kjempefine sokker og kjole!
Ja, det er koselig å både gi og å få heimelaga gaver. Jeg har fått laget noen jeg også og håper å få tid til flere. Mørke, lange kvelder med varme i ovnen og ei lydbok å lytte til - da er det trivelig å pusle med handarbeid.
Kos deg videre!

Anonym sa...

Så nydelig kjole! Jeg har sett den modellen før siden datteren min har strikket den til sin lille datter. Og den er så fin på henne!
Jeg ser at du også er kommet igang med litt juleting. Godt med alt som er gjort! Og ha en god hobbyuke!

borghild sa...

For en utrolig flott kjole!! Denne fikk jeg også lyst til å strikke, men skulle ønske oppskriften var i et par størrelser større. Men jeg kunne kanskje bruke et tykkere garn, eller rett og slett bare legge til noen masker??:-) Hadde blitt en kjempefin julekjole til minstemor, synes jeg:-) Klem B:-)

Ann-Helen sa...

Nydelig kjole! Den blir nok satt pris på vil jeg tro! Herlig farge også!

Mona. sa...

Så flink du er,det settet var jo bare nydelig !! Og så de HERLIGE knappene,som toppen på kransekaka !! Heldig er den som får julegaver fra deg,sier jeg bare :) Og den boksen med lappene i,var sannelig ikke dum,den heller.....kansje jeg har et ærend på Binders.....heheeeee :) Ha en flott uke,klem fra meg .

LISBETH---<-@ sa...

Veldig søt kjole!
Er så fint med hjemmestrikket, hadde mine bare ville gått med strikekplagg så skulle jeg jammen ha strikket...
Ha en fin dag.
Klem

kate sa...

Jeg har tittet innom bloggen din og du verden så fint du skriver og så mange flotte,stemningsfulle bilder. Den kjolen og de sokkene var alldeles nydelige!For en søt liten detalj de blomsterknappene var! Heldig er den lille snuppa som får det:)
Driver å strikker litt votter som jeg tover og har tenkt å gi i julegave og det føles godt å være kommet i gang;)

Ha ei kreativ og fin uke.

Vennlig hilsen Kate:)

kate sa...

Forresten er det i orden at jeg linker deg? Syns bloggen din er så fin...
Klem igjen:)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Denne kjolen var jo kjempesøøt, nydelig farge...

Ha en koselig kveld og uke...

Tante Julie sa...

Så hyggelig blogg du har ! Du lager jo så mye fint. Tenker du hygger deg stort mens du holder på. Prosessen er jo like hyggelig som selve målet. Hygg deg videre.

Annemariesquilt sa...

Nyderlig liten søt kjole og flotte sokker. Julegaver ja.. Jeg har også begynnt å tenke i de baner, har bestillt noen helt nyderlige Tilda dukker og de kom i dag...( chevostar har laget dem)

Inger-55 sa...

Kjolen var kjempesøt og sokkene også. Gjett om jeg fikk lyst til å strikke en slik til Snuppa da! Og ikke var den så vid og fampete heller!
SCHTILI!

Lene sa...

Ohhh, hellemindussan så aldeles nydelig gave du har laget!!! Drømmen å være litta jente å kjenne noen så god og flink som a`Lovise :) Utrolig forseggjort og detaljert!

Og så tror jeg minsanten jeg må komme meg innom Binders en dag, jeg og. Vil også ha nisseboks med merkelapper ;)

Her går dagene. Har jo ordna meg fri - bortsett fra et ansvarsgruppemøte i morgen. Men fyyy, søren, tiden flyr. Rekker jo ikke helt å slappe av og nyte... Heldigvis fått unnagjort litt overhengende, da - og det er jo godt, da.

Neeei, nå er det natten her. Prøve å kravle til køys sånn nogenlunde i disent tid ;)

Nattklemmen til deg. Finfin dag i morgen :)

Thalias-sjelerom / Atelier-Thalia sa...

Hei igjen. Så flink du er, nydelig kjole og sokker! Heldig er den lille tulla som får den gaven! Håper det står bra til, ser du er igang med julekjøp. Jammen går tiden raskt nå...
Ha ei flott helg!
Klem fra sør!