fredag 4. september 2009

2469 m.o.h,- yess vi var der!!!

GALDHØPIGGENI mange år har jeg hatt en drøm om å stå på toppen av norges høyeste fjell, og i sommer fikk jeg den drømmen oppfylt. Den 2 august var vi der, og det var en flott opplevelse. Det at det hadde vært dårlig vær i området i flere uker, og at det akkurat denne dagen vi var der ble en kjempeklar dag gjorde ikke opplevelsen mindre. Selv om det var lett skydekke var lufta klar og fin. Breføreren vår sa det var usedvanlig klar sikt alle retninger, og at vi hadde vært veldig heldige.

Det er ingen stor prestasjon å gå opp til toppen, den det trenger ikke de uinnvidde å vite:)
Det høres jo tøft ut å ha vært på toppen av Norge, og det kan jo alle de som ikke har vært der selv få lov til å tro. Uansett er det gøy å ha fått drømmen oppfylt.

Kvelden før toppturen ble tilbrakt i ei knøttlita hytte kalt "kiosken" i veikanten ved turisthytta nedenfor Juvasshytta. Husker ikke navnet på den. Men det var den minste hytta jeg noensinne har vært i, og hadde hverken lys eller vann. Der hadde vi en knallkoselig kveld med jordbær og et glass rødvin mens vi gledet oss til toppturen:)16 kommentarer:

Tovepia sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar;) Så trivelig at nye bekjentskaper stikker innom;) Du har en trivelig blogg med flotte bilder, og dette innlegget beskriver en flott tur!
Ha ei riktig god helg, så blogges vi igjen;)

Anonym sa...

sprekinga:)

Anita sa...

Sååååå utrolig flott det må ha vært! Sånt er bare så knall! Skjønner de som får dilla, og ønsker å bestige ALLE topper :0) Ha en flott helg Lovise!

Muffin sa...

Åh, så høyt har aldri jeg vært. Dokker e så sprek! Ha en fin helg, kos dokker masse!

mormonsen sa...

Takk for hyggelig kommentar om Zaloen! Jeg har kikket rundt på bloggen din, og må si du har en fantastisk trivelig og inspirerende blogg. Jeg ble helt inspirert til en topptur til Galdhøpiggen, da du skrev at det var nå egentlig ganske greit. Får se om jeg får manageren på trua. Håper du ikke har noe i mot at jeg linker deg til blogrollen min? Ellers så trur jeg ikke mine egne aua - det er 19 grader i skyggen - nå kl. 1525, den 4. september. Hvilken sommer vi har hatt her i nord i år! :)hilsen mormonsen

Nunne sa...

VIL DIT, e åxå......

Såg artig ut! God helg, fra Nunne.

Janne i Fagerlia sa...

For to år siden var jeg med en skoleklasse på leirskole i disse traktene. Det var på høstparten, og det var nydelig i Jotunheimen. Ser du har hatt en fin tur du også. Det er jo ikke alltid man kan bestige Galdhøpiggen - noen ganger stoppes turen av tåke og nedbør, men dere var heldige ser jeg.

God helg til deg!

Sissel sa...

Du har en nydelig blogg.Ha en vakker fredagskveld.

Lisemor sa...

Høres ut som en flott tur! Tøft å ha vært der oppe!

Timotei sa...

Nå ble jeg imponert! Må ha vært en fantastisk opplevelse!

Guttemamma sa...

Well done!! Gikk fra Spiterstulen i 6.klasse...:-)veldig stolt av det!!

Stubbetufsa sa...

Hm?
Er det der de har forholdsvis dyr brus?
Ha ei fin helg!

sunshine ¤ sa...

Wow, gratulerer med en flott tur. Om det ikke skulle være vanskelig å gå dit, jeg er nå imponert uansett ;-)

mvh solfrid¤

Hulda sa...

Oi, litt av en fjelltur dere har hatt! Så flinke! Sikkert en deilig tur!

GryNoKa sa...

Så sprek der er! Flotte bilder.
Jeg har en utmerkelse til deg på min side, vist du vil?
Ha en flott søndag!
Klem Gry : )

Anonym sa...

Gratulerer! Så flott at du hadde godt vær på turen.
Takk for hilsen i bloggen min! Jeg skal sende deg et mønster som er hentet fra et av Otterbre sine hefter. Det er den uten ermer som er avbildet i bloggen min, .
Hvilken størrelse skal du sy den i?
Ha en god uke!