tirsdag 29. september 2009

Høsten, - tid for tanker, ideer og inspirasjonSommerens pasteller er over, noe nytt er på gang. De lette stoffene byttes ut med noe lunere, noe mørkereI hjemmene skal igjen stearinlysene blafre og gi oss lun varme og kos i de mørke dagene som kommer. Ikke det at jeg ikke bruker lys om sommeren, for det gjør jeg. Men jeg innrømmer at de ikke gir den samme stemningen som nå...Fargene som vi omgir oss med nå er lune og fine, noe lilla, noe sort og noe grått. Vi ser dem overalt, stoffene har blitt grovere nå. De skal beskytte oss når lufta blir kaldere og gir oss gåsehud. Vi skal tulle oss inn i deilige klær som gir gir varme og den lunhet vi trenger for å møte vinteren.


Bare en liten stund til med regn og vind, så kommer den friske deilige vinterlufta som krever ullklær og votter. Da er det ikke noe som er bedre enn å være ute og kose seg på ski i fjellet i fine dager. Men mens vi venter på det, tar vi all den kosen vi kan få i hjemmets lune rede. Kanskje skal jeg kle meg i skjørt og tykke strømper.....har tenkt å bli litt mer frigjort fra dongerien, he he. Tiden vil vise om jeg klarer det...

Kos deg i høstlufta du også:)
7 kommentarer:

Nunne sa...

Du har så rett!
Jeg liker ikke høsten, men skal prøve å følge ditt gode råd.... kose meg inne og gjøre hva jeg kan for at denne våte og gufsne tida blir best mulig.
Stearinlys gjør underverker, og fyr i ovn er også deilig. Innrømmer at vi har fyra både igår og idag. Så sitter vi her, med håndarbeidene våre, og venter på kaffen som putrer seg ferdig på kjøkkenet. Joda, KOSELIG!
God kveld i stua hos dåkk og!

Anne sa...

Er så koseleg med haustfargar, lys og kalde dagar, syns eg! Veldig koseleg innlegg på ein fin blogg:)
Ha ein herleg kveld!

Hulda sa...

Så flotte farger det var på klærne. Sikkert kjempefine. Høsten er både fin, og vemodig, syns jeg.

Tovepia sa...

Takk for hyggelig kommentar og hilsen fra deg;)
Her hadde du mange trivelige innlegg, så jeg kommer gjerne tilbake;) Og du strikker, hekler og syr mye flott!
Ha en god kveld og klem fra meg;)

Janne i Fagerlia sa...

Koselige høsttanker. Kom hjem fra Kid for en halv time siden med nye stuegardiner. Nå må de hvite, lette sommergardinene vike plassen for noe som luner i høst og vintermørke kvelder. Så jeg er med på det du skriver i innlegget ditt....

Fjordheim sa...

Ja en får prøve å gjøre det beste utav denne årstiden. Gleder meg alt til våren jeg da. Men det er langt frem. Godt å kunne ha på seg litt klær i fine farger. Ser ut som du har fått deg noe fint.
ønsker deg en god høst :)

Rekkehuset sa...

Sukk..lilla og grått er nydelig! Her har jeg fyr i peisen siden jeg er hjemme med syk lillebror, det er så koselig når det brenner og gir deilig høstfølelse. Jeg liker høsten jeg:-) Ha en fortsatt fin høstuke, hjertelig hilsen Hanne.