lørdag 3. oktober 2009

En deilig dag

Det er lørdag, og fridag for meg denne gang. Etter en lang arbeidsuke er det utrolig godt å våkne sakte opp, vite at dagen er min og at jeg kan nyte den akkurat som jeg vil. Sånn ble det i dag. Jeg våknet opp til en dag som var speilblank og ny. Etter flere uker med regn skinte sola strålende mot den hvite snøen som ligger oppe i fjellene. Vorsteren Ruski var på pletten med det samme jeg skulle gå ut etter avisa,- ho ville nok ut å kjenne den friske lufta ho også.

Morrakaffe, avisa og litt frokost gjorde susen, og etter hvert bestemte jeg meg for å redde siste restene av fjelltrimmen 2009. Jeg hadde egentlig belaget meg på å bli uten fjelltrimkrus i år ( for første gang siden oppstart,- jeg mangler bare det første året. ) Været har jo ikke vært på min side på flere uker, og det har vært ganske utrivelig å tenke på å dra til fjells. Så fjelltopp nr 10 var ikke enda i boks.

Dermed dro jeg av gårde og fikk en nydelig tur opp til Blånasen. Jeg hadde virkelig ikke trodd at det skulle være SÅ mye snø der oppe, - det var faktisk snø helt til knes der øverst! Heldig var jeg at noen hadde gått før meg og laget spor.... Men Ruski viste at ho liker snø, ho hoppet og spratt og var plutselig hverken gammel eller stiv i beina...
Det var litt merkelig følelse å gå der oppe, med masse snø både på marka og i trærne. Lufta var så utrolig frisk og klar. Himmelen så blå. Det er ikke for ingen ting jeg liker vinteren...... Gleder meg til fortsettelsen:)

Etter den fine turen stakk jeg innom hos mamma og pappa som hadde kaffe og nybakt eplekake,-nam nam.

Nå sitter vi her, Ruski og jeg. Jegeren og Sacha har reist til trøndelag på elgjakt ( årets store begivenhet, tror jeg ) De koser seg nok på sin måte tenker jeg, så nå skal vi finne på noe annet. Kanskje skal jeg strikke ferdig denne......eller kanskje skal jeg bare helle en liten skvett med noe rødt oppi dette blå glasset... og bare nyte freden og roen.
Uansett,- det har vært en fantastisk fin dag, jeg håper dere har brukt den godt dere også:)

Ha en herlig lørdagskveld.

9 kommentarer:

Hulda sa...

Så herlig dag du har hatt! Vi har også vært i marka, på hytta. Kjempekoselig i høstlufta, selvom det var kaldt. Flott genser du strikker på.

Therese Dorthea sa...

Høyres ut som du har hatt ein deilig dag! :-)

Håpar kvelden blir like fin!

Klem Therese Dorthea

Nunne sa...

Psssstttt, vet du, vi skal bli mommo og moffa igjen .... (hemmelig)gleder meg. Det betyr nytt strikketøy snart!

Vi passerte oppstigninga til Blånasen idag og jeg spurte Karlot :"hadde du orka å gå opp på Blånasen idag, for det har jeg faktisk...Men han hadde ikke orka. Han syns den fjellturen var så kjedelig.... men MÅLET var jo fint.
Men at det var SÅÅÅÅ mye snø, det hadde jeg aldri trodd. Så bra ikke postkassa var blitt henta :)

God helg til deg og hunden.
Vi får håpe på en like fin solfyllt dag i mårra som idag!

Stubbetufsa sa...

Det var nok en drømmedag for deg!
Topptur og kake hos mamma!
Ha det fortsatt fint!

GryNoKa sa...

Så flott! Ja det er deilig når det er finvær og høst!
Ønseker deg en fin kveld og ei flott uke!
Klem Gry : )

Janne i Fagerlia sa...

Håper du fikk en trivelig kveld i går. Om man ikke tømmer rødt i glasset så alt for mange ganger går det jo an å strikke mens man nyter godene....

Lisemor sa...

Så bra at du fikk den tiende turen da, så kruset var reddet! Hadde nok ergret deg i ettertid om du gikk glipp av et år. Høres ut som dere hadde en flott tur! Nydelig genser du strikker, forresten.

Flower Power sa...

Hei Lovise.....det er lenge siden jeg var inne her nå, men er en runde rundt her i kveld.

Høres ut som du hadde en super tur.........og jeg må si du er sprek!
Nyt resten av høsten, og kos deg med både strikking og med rødt i kruset;)

Anonym sa...

Å ei sånn helg hadde vi også.Etter at jeg har brukt masse energi på å planlegge og gjennomføre stordagen(men den ble FLOTT) min så hadde jeg ingen planer annet enn å slappe av.Vi fikk oss fjelltur på lørdag og søndag i det flotte været. Deilig!
ER også begynt å strikke skal strikke opp alle rester før jeg kjøper nytt!
Ellinor på Tonnes