onsdag 7. oktober 2009

KALDE EKSTREMITETER
Mine ekstremiteter har alltid vært et problem. Både under og overekstremitetene. For de uinnvidde i latinens verden vil det si hender og føtter. De er alle perifere kroppsdeler, det vil si at de er langt unna hjertet, og blir ikke prioritert når det er snakk om oppvarming. Ikke hos meg i alle fall:(Så langt tilbake som jeg kan huske har jeg frosset på hendene. Om vinteren har jeg prøvd utallige typer votter, men har faktisk ikke enda funnet noe som kan holde meg skikkelig varm. Det nærmeste jeg har kommet er hjemmestrikkede votter med vindvotter utenpå.
Men det er ikke bare når jeg er ute at jeg er kald. Mine pasienter syns mange ganger synd på meg når jeg kommer med mine kalde fingrer, men jeg syns nå mest synd på dem.....

Her har jeg laget et par kosevotter, he he. Kanskje jeg skal bruke dem når jeg leser på senga om natta? Det er jo kaldt på hendene det, for vinduet er alltid åpent, og jeg ligger nærmest. Huttetu. Krimboka står forresten i stil med vottene, ser jeg..En historie om mine kalde underekstremiteter går helt tilbake til tiden på skolen. Jeg hadde overnattet hos ei venninne, og dagen etter holdt hun en liten påminnelsestale for meg. Du Ellen, sa ho,-jeg tror du må slutte å ligge med polsokker om natta, ellers blir du nok ikke gift..... Jeg så for meg en skjebne som enslig med store sokker på, for hvordan skulle jeg ellers overleve?

Til en liten tass med små føtter har jeg laget noen varme og gode tøfler. De er faktisk lik de som jeg ofte har på meg natterstid:) Ja, det er helt sant.Raske å lage, og søte å se på.


Håper dere er gode og varme på alle ekstremitetene deres i høstkvelden:)


14 kommentarer:

Monicas sa...

åh..æ e å så ofte kald på hendern...disse va supervakker..førr ikkje å snakk om bebistøflan...vel gjort...ha en vakker dag

Hulda sa...

Virkelig noen skjønne votter du har strikka, håper du kan holde varmen med dem. Jeg falt helt for den fine borden oppe på de.

Janne i Fagerlia sa...

Tror aldri jeg har sett vakrere votter enn dem du viser her. Hvor fant du oppskrift på disse? Og babylabbene var nusselige.....

Og så må jeg fortelle at du ikke er alene om å sove med sokker. Her varer seseongen fra oktober til april/mai.

Rekkehuset sa...

Det var virkelig lekre votter du har laget! De duger vel ikke ute en vinterdag for dine frosne ekstremiteter, men til høstbruk må de vel være helt supre:-)
Hjertelig hilsen Hanne.

Fjordheim sa...

Ja en må ha noe godt og varmt på føtter og hender. Før var jeg alltid varm. Men dei tidene er det slutt på. Nå må ullen på tidlig på høsten. Godt en er godt og lykkelig gift, hehe.
Nydelige votter og sokker du har strikket.
Ønsker deg ei riktig god helg :)

merethe sa...

Vottene du har laget er så nydelige. Du er nok ikke alene om å slite med kalde føtter og hender.
Høsten er min ekstreme fryseperiode. :) god helg ønsker jeg deg.

GryNoKa sa...

Så flotte votter. Jeg er også kald på hendene, hele så jeg er nesten avhengig av pulsvrmere.
De små sokkene var så søte, de blir nok gode og varme på et par små føtter.
Ha ei flott helg!
Klem Gry : )

Hulda sa...

Utrolig koselig sagt, Lovise! Tusen, tusen takk!

Hulda sa...

Så fint å høre at du likte diktet "Mormors Lapskaus". Husker mormor syns det var så fint, hun klippet det ut fra avisen, da jeg hadde det der.. Godt at diktene "treffer" noen. :)

AlessandraLace sa...

nice blog and works.compliments.hugs

Maria sa...

Å så nydelige ting du har laget :) Vakkert og sikkert varme og gode også.
Jeg fryser også alltid, og særlig på hender og føtter ja. Så elsker varme plagg.

Klem Maria fra Idekroken

Lisemor sa...

Så lekre votter! Man må jo ha lekre votter med Läckberg i senga, hihi... Selv er jeg alltid varm. Så varm at det av og til koker over *fnis*. Men mine pasienter kan ihvertfall glede seg over varme hender, om ikke annet. Ha en fin dag!

The French Bear sa...

The mitts are so lovely! Are they crocheted? I have never seen a pattern like that! Do you have the pattern to share?
Cheers,
Margaret B


margaret@thefrenchbear.ca

Anonym sa...

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.