onsdag 28. oktober 2009

Rosa i hverdagenFor min del er det jo ofte rosa på bloggen, men akkurat nå i oktober har det en spesiell betydning. Mange av våre medsøstre rammes av sykdom som endrer deres hverdag i større eller mindre grad, og dette er det fokusert på denne måneden.At brystene våre kan rammes av sykdom er skremmende og vondt. Selv har jeg erfart den store skrekken ved plutselig å ha en kul som ikke har vært der tidligere. Det er en sjokkopplevelse, og tiden står stille mens man kjenner etter en gang til, og så enda en gang.... Det er vanskelig å tro at man blir rammet, og at det virkelig har skjedd noe som er helt utenfor vår egen kontroll.
I mitt tilfelle fikk jeg heldigvis rask reaksjon med legetime samme dag, mammografi og ultralyd to dager senere. Der ble det avslørt at min cyste bare var væskefylt og helt ufarlig. Den beskjeden var utrolig god. Det ble stukket en kanyle inn og cysten ble tappet for væske, og dermed var jeg som ny igjen. Bare enormt takknemlig og lettet.
I tankene var det kaos de dagene dette pågikk, og min heldige posisjon ga meg tid til å tenke gjennom en del ting i livet. Vi må ta vare på hverandre, vi vet aldri når vi plutselig trenger hverandre på nye og krevende måter.Ved å støtte aksjoner som oktoberrosa kan vi være med å gi kvinner som rammes et godt tilbud til rask og sikker behandling. Ingen ting er bedre enn det.


Derfor støtter jeg aksjonen med å handle en del av de tingene son gir inntekt til kreftforskningen. Her ser dere noen av de tingene du kan gjøre. Jeg kjøpte et nydelig skjerf på Vitus apotek, det ser du på det øverste bildet. Penner fra kreftforeningen ser dere under, sløyfe er kjøpt, toalettpapir, og diverse varer på dagligvarebutikken.
Saksene mine er også et av produktene som er å få tak i for å støtte forskningen.
Så kom igjen jenter. Plutselig er det deg det gjelder, og da er det godt å vite at det er hjelp å få.5 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra refleksjoner! Du er flink! Klem!

Å nyte sitt otium sa...

Jeg skulle ikke være anonym - men får ikke fram navnet mitt. Sissel.

Nikoline sa...

Veldig,veldig bra at du tek dette opp, det kan ikkje gjerast for ofte! Takk for eit reflekterande innlegg :0)

Lisemor sa...

Kjempeflott innlegg!

Anonym sa...

Tusen takk for en trivelig dag ilag med deg.
Etter at jeg dro fra deg fikk jeg også innkalling til en ekstrarunde på mammografi og ultralyd. Etter en positiv beskjed var jeg så glad at jeg kunne ha omfavnet legen.Jeg fikk også behov for å handle rosa produkter.
Tusen takk til kreftforreningen som gjør en flott innsats for oss alle.
Hilsen Ellinor på Tonnes