lørdag 17. oktober 2009

Bestikkoppbevaring

Det har en tid vært i mine planer å skifte ut alt det gamle bestikket i kjøkkenskuffa. I løpet av mange år har det blitt en samling av hummer og kanari i store mengder. Litt av en type bestikk, litt av en annen. I det hele tatt en ubestemmelig blanding som har sett sine beste dager.

Her om dagen ble valget for hvor jeg skulle starte utskiftingen veldig enkel.
I disse dager har vi fått skogens konge i hus, og det vil jo bli mange herlige biffmiddager framover. Det bestikket vi til nå har brukt til dette er langt fra vakkert. Treskaft som har vært vasket i oppvaskmaskin i alle år er ikke mye å pynte med akkutat. Sånn mat fortjener et vakkert bestikk, så da " Til bords " fristet med biffbestikk i serien Nina slo jeg til.Men se på dette da: FIRE STORE ESKER til bestikk for 8 personer???
Hvor i alle dager skal jeg finne et sted til oppbevaring av dette. Jeg tenkte jo ikke at biffbestikket skulle ligge i bestikkskuffa til daglig, så nå måtte jeg finne på noe annet.Her vil jeg vise en enkel løsning som lar seg lage på noen få minutter:
Man tager et pent kjøkkenhåndkle.....


...bretter inn en tredjedel på langs og måler bredden. I dette tilfellet målte det 74 cm. Deretter delte jeg det på 16 som er antallet gafler og kniver jeg skulle ha plass til. Det ble ca 4,5 cm til hver del.
Jeg sydde sømmer med 4,5 cm mellom hver over hele den delen av håndkleet som ligger dobbelt. Da står jeg plutselig med lommer til alle delene:)I den ene enden syr jeg fast et bånd til å knytte det hele sammen med.


Bestikket er nydelig, med en litt gammeldags stil- det blir mye finere enn de gamle treskaftene i skittengrå utvasket farge.


Putt bestikket oppi lommene og brett den siste delen over


Deretter er det bare å rulle sammen hele rekka, knytte båndet rundt rullen og plassere den i ei skuff der det er litt plass til overs.
Enkelt og greit:)
Nå gjenstår bare å fornye resten av bestikket....


God lørdag, dere..
12 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Kjempesmart - og så mye finere enn pappeskene. Dette var noe å tenke på.

Tusen takk for opplysningen om votteoppskrift - skal se innom Drops.

Muffin sa...

Gratulerer med nydelig bestikk - og så flott oppbevaring da!
Kongen smaker sikkert ekstra godt også, med så bra spiseutstyr. Kjenner meg igjen med de treskaftene, hihi, vi har to fæle og skranglete sett som ligger godt blandet i skuffen. :)

merethe sa...

Heisann. Smart, slik til å ha bestikket i. Flott ble det. Og bestikket var bare nydelig. :)

sunshine ¤ sa...

Gratulerer med nytt bestikk, har sett det i butikken og det er veldig fint. Så kreativ du er som finner på å lage oppbevaringspose for bestikket. Tenker det blir et festmåltid i nærmeste fremtid
Fortsatt god helg ;-)

mvh solfrid ¤

Nikoline sa...

Eit nydeleg bestikk! Kjende meg godt igjen med det der om hummar og kanari... kvardagsbestikket her i huset fekk me til bryllupet i 1974! Supplert med nokre knivar med treskaft på Røros for ca 15 år sidan..
Og bestikkmappe er superlurt (og så lettvint med ein koppehåndduk!)
God kveld vidare :0)

Fjordheim sa...

Enkelt, fint og smart.
Nydelig bestikk, Gratulerer.
Det var virkelig verdt en fin oppbevaringsplass.
HA en flott dag :)

Lisemor sa...

Så lurt! Tusen takk for oppskrift! Lekkert biffbestikk da! Jeg har ett i stål som står framme i et Norgesglass. Trebestikket ble kastet så fort lakken forsvant. Fikk helt grøsninger av å holde i det til slutt.

INGRID's STRIKKERI sa...

Hei;) Glad jeg havnet innom her. For en flott ide med dem bestikk oppbevaringsrullene..Takk for at du deler;)

Nunne sa...

Ja det kan DU si....... :(

Rekkehuset sa...

Ja, det er nok flere av oss som skulle tatt et raid i kjøkkenskuffene av og til..Nydelig bestikk du har kjøpt, og det var en lekker løsning på oppbevaring:-) Ha en fortsatt fin uke, hjertelig hilsen Hanne.

Anita sa...

SÅå fint og lekkert! Bestikket var kjempefint da, det kunnejeg tenkt meg også! Ha en flott uke fortsatt!

Helen Brekke sa...

veit du kva?! Du er min reddande engel! Tusen tusen takk! No veit eg korleis eg skal sy dette i julegåve til venninna mi!

Ai løv ju!