fredag 15. februar 2008

ETTERLYSNING

SOKKEMØNSTER ØNSKES
Ei av damene på husflidslaget hadde med seg en sokk i går. Den er helt nydelig, men ikke så lett å kopiere uten mønster. Derfor spør jeg her om det finnes noen som har sett en sånn sokk, og som vet hvor det finnes mønster på den.
Den erlitt spesiell fordi den øverste kanten er strikket i en teknikk som kalles tvedband (noe jeg aldri har hørt om før) og ellers er det fellinger og økninger som lager det skrå mønsteret.
Det hadde vært gøy om noen kunne hjelpe oss og finne ut av dette.
Vi venter spent.
7 kommentarer:

Helene sa...

Hm... mener jeg har sett noe slikt før - kanskje som vottemønster? Husker ikke hvor, men skal jeg tippe villt så foreslår jeg bladet Familien. Det går jo an å sende dem en e-post med link til bildet...

Timotei sa...

Hei!
Vet du, jeg har et par votter i det mønsteret. Mamma vant dem på tombola og ga dem til meg. De er helt nydelige! Jeg var innom Husfliden og spurte om de hadde mønsteret. Det hadde de, men kunne ikke finne det i farten (og jeg hadde litt dårlig tid). Kanskje de har mønstert til strømpene også. Skal si fra til deg så snart jeg finner ut av det!
Ha en fin helg!

Nunne sa...

God morgen. No blei det så stille her, at e må vel sett me ned å skriv. E trudd det va en enkel sak å få svar på spørsmålet ditt, såååå mange kreative damer som finns ute i det store landskapet i Blogglandia. Men det ser e, at d va en vrien sak. E ha sett sånne, men e ha ikkje sett oppskreft, men får e tak i, så skal du få, e veit berre om ei som har sånne lesta, ikke KOR ho ha henta dem.
Lest litt om tveband, d no en gammel teknikk, som e aldri ha prøv, men e fann den på nettet...Mykje fint man kan lag, og så utallige mange måta å bruk garn på...kem e da så finn opp alt?? Du vart like klok, men ikkje gje opp, kanskje snart så kjem da ei smart dame sprettan innom deg, Lovise. Enn så lenge så må du ha ei god helg. Nunne send deg en klem og ber deg sjekk sida:
http://bagateller.tripod.com/tips/twined.html/

Timotei sa...

Hei igjen!
Nå har jeg vært på Husfliden og fått tak i mønster til vottene som ligner veldig på disse sokkene. Det er ikke et eget mønsterhefte, men en kopi fra Familien nr 1/97. Det er mønster på votter og pannebånd, men ingen sokker, dessverre. Det står at det er Kjellaug Risøy som har laga modellen Og så står det: "Oppskrift: Veveriet, Folkemuseet, Tone Tollefsen".
Håper noe av dette kan være til hjelp i den videre jakten på sokkemønsteret.
Ha en fortsatt fin helg!
Rannveig.

My little footprints sa...

Heisan!
Er innom for å ønske deg en nydelig helg! Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med dette mønsteret! Må si jeg angrer noe veldig på at jeg ikke tok med meg dn gigante strikkesamlingen fra loppisen sist jeg var der. En stor perm med massevis av oppsrkifter!Men siden jeg ikke strikker så tenkte jeg liksom ikke på det.. Jeg håper virkelig at den dukker opp igjen, isåfall kunne jeg jo ha delt oppskrifter med dere!
Klemmer fra Beth

Lene sa...

Hei, Ellen :)

Duuu, jeg heiet jo sååå på deg!!! Vet jo at du elsker pakker, og det hadde vært meg en sann fryd å sende deg en. Men når du ikke tror at jeg har danset på scenen i Spektrum, så.... Hehe... Jeg har akkurat vært inne hos Thalia og fortalt historien om hvordan det gikk til - og hvordan jeg faktisk slo meg både gil og bøå på den scenen. Les i kommentarboksen under Søgne innlegget hennes, hihi :)

Ellers har vi hatt en helt nydelig dag her - og kjenner faktisk virkelig at solstrålene har varmet i kinnene :) Håper du har kosa deg, du og :) Jobbehelg - eller hyttekos??

Ha en fin kveld og ei god natt - her krabber vi straks i køya :)

Good klem fra meg :)

Anonym sa...

hei ...jeg tror jeg har funnet mønstra se på "catbordi.com/free_patterns.html" det jo på engelsk?mæn det er vel ingen sak for oss------he he ......ellers tysen takk for hjelpa så langt.... foresten er det noen som vil oversette den ????
god helg --- kirsti.