tirsdag 26. februar 2008

SMÅPUSK


Surfeturer på nettet kan forårsake mye....
Det finnes så utrolig mange fine og inspirerende blogger som viser en kreativitet og en skaperglede som er smittsom. For eksempel har jeg funnet ut at det er mange som lager bittesmå ting som er bare helt nydelige.
Små puter som skal være pynt på saksa er en sånn ting. Jeg har funnet dem med de mest vidunderlige broderier på, tenk så mye priklete arbeid for en sånn liten ting.....
At de gidder, tenker jeg.....og kaster meg ut i det!!
Her er mitt resultat fra søndagen, laget etter et fotografi på en blogg hos ei engelsk dame som bor i Spania. Kan se henne for meg der hun sitter i varmen og koser seg med sine bittesmå broderier... Herlig..
Her er nettsiden hennes.

Har hengt den fast i den fineste lille broderisaksa mi, og der får den være til pynt.

Boksen med knappenåler i har min pappa laget, og er kjempesøt.


Navn og årstall på baksiden.


Brukte mye tid på et så lite broderi...stirret på de små stingene så øyet ble stort og vått.

Den måler bare 4x4 cm.

MEN DET VAR FLERE SOM LAGET SMÅPUSK I HELGA

Har ei jordmorvenninne på Finnsnes som kom med et ønske i sommer. Hun hadde sett sitt viktigste instrument- et jordmorstetoskop til å hege i øret. Et sånn ønsket hun seg, og kom med en bønn til min nevenyttige mann. Vel, tiden har gått, og stetoskopet vi lånte hos jordmor Kristin for å ta modell har nesten støvet ned. Jeg er redd de har stygge tanker om oss når det har tatt så lang tid, men jeg håper det går over nå.


For nå er de ferdig. Bitte bitte små, det blir ikke store fosterlyden de klarer å oppdage med dette her, vel?


Tro kopi av det store.

Hull tvers igjennom som det skal være. Er spent på om de to jordmødrene blir fornøyd.Jordmor Kristin må jo ha et hun også for lånet av det store.

Til slutt en hilsen til Thalia.....

Tusen takk for nydelig bilde.......


Hjerter er en av mine favoritter,- jeg bruker mye hjertemotiver i det jeg lager, så det er ikke rart at jeg falt for dette bildet. Nydelig.

Besøk hennes side her.

36 kommentarer:

Lene sa...

Ahhhh - Lovise.. Jeg vet neimen ikke hva jeg skal kommentere først. Du/dere er altså heeelt utrolig flinke! Og begge to med småpirkarbeider de lux - intet overlatt til tilfeldighetene. Bare heeelt utrolig og unikt! Og tenk at dere fant hverandre!!! Like utrolig, unikt og flott :)) De små broderiene dine er bare helt skjønne - og drømmemannens minityrstetoskop er hådtverk av ypperste klasse. Og joooo - jeg er til og med sikker på at man hører ekstra godt med dem i ørene ;)

Denne gangen tror jeg ikke du kan hjelpe... Jeg holder på med atferdsanalyse og dataregistrering. Har gått trått for meg - bare drømmer meg bort til sydlige breddegrader - men i dag har det løsnet litt og saker og ting har gått inn i skolten. Har en deleksamen på skolen på fredag - og en deleksamen som skal skrives hjemme. Denne er det egentlig ikke innlevering på før den 17.mars - men vi reiser neste tirsdag, så må få den også i boks innen da. Det går som det går, sier nå jeg - og takker ja til etpar grådige slurker rosenrot oppløst i det blanke, huheeeeei, hvor det går ;)

Goood klem til deg, Lovise - og tuuusen takk for at du er så grei og tenker på meg :)

Lene sa...

Og nå skravla jeg så fælt at jeg helt glemte å si aat Thalias hjertebilde bare var heeeelt nydelig. Jeg tror jammen jeg kommer til å ta litt av med hennes bilder - må bare ha fler og fler. Jeg ønsker meg jo et som kan henge sammen med det jeg allerede har - men såå har jeg bare mer og mer lyst på det hvor hun har lagt inn ekte roseblader. Hun er bare sååå utrolig flink - og i tillegg ei helskjønn dame :)

Enda en klem :)

Lene sa...

Jaaa, søren!! Det hadde vært sååå moro å møttes på Gardermoen :) Men, du, Lovise. Min mann og jeg er jo bare heeelt forelsket i Lofoten, og i Mjelle ved Bodø. Vi har ikke planlagt noe konkret, men tror heeelt sikkert vi bare mååå kjøre nordover også i sommer. Daaaa!!! :)) Du, elsklingen driver forresten og lager en fotoblogg - om du vil, kan du gå inn og se om du kjenner deg igjen noe sted :)
johnsfoto.blogspot.com
Der finner du bilder vi begge har tatt, blandt annet på turen nordover i fjor sommer :)

Thalia`s-sjelerom sa...

Ja min venn... er bare glad du vil "ha meg" i hus jeg...hi..hi, tusen takk for vakre ord! Si meg en ting, går det an å brodere så smått... herre min. Det er så flott at vi har forskjellige evner og egenskaper! Du må være verdens mest tålmodige... Kanskje noe med jobben å gjøre også;) Så moro det var med de øredobbene! En lignende broderisaks hadde jeg en gang i tiden, den forsvant, men broderier er ikke jeg god på! Flott var den.
Ha en fin kveld der.
Klem fra meg.

Timotei sa...

Du verden, så fine småtterier dere har laget, både du og mannen din! Nydelige små ting!

Nunne sa...

Du godeste! Støøønnnnn, skulle man ikke like seg i hverdagen din, så vet ikke jeg!?
Før i tida ble jeg misunnelig på folk som er så utrolig flinke, men nå har jeg heldigvis evne til å glede meg over at vi mennesker er så forskjellige. Du gjør så mange småting som jeg aldri ville få til, og heller ikke ha fantasi til... Nydelige arbeider.
Ang. ørepynten...ser for meg jordmor Kristin med disse i ørene! Ho som er så søt,tro så godt ho kler disse.
Jeg har ikke skrevet til deg på ei stund,følte at jeg "sprang i dørene" hos deg i tide og utide... og ble helt satt ut av de røttene....merkelige greier,tenkte jeg. Godt vi fikk svaret og slapp å bruke hodet på den flaska lenger...
Dessuten har jeg hatt tett kontakt med "Dans på roser",ho var jo plutselig en KJENNING, jo! Artig sammentreff.
Nå er jeg moden for senga, har vært i Bodø idag, trøtt.
Sov godt, Lovise! Takk for hilsen til meg i bestemorhuset mitt!

Mia sa...

Det var da da bedårende broderi du har laget og mange arbeidstimer som ligger bak det hele. Men du verden for et vakkert resultat. Og alt trenger vel ikke å være så stort bestandig heller (sier jeg som liker best å lage tepper... men jeg har stor sans for slike små herligheter!)

Flower Power sa...

Så nydelig miniatyrbroderi du har laga! Det er klart den fine saksa trenger litt ekstra pynt...*smil*....nå er det jo lettere å finne henne igjen også om hun skulle gjemme seg bort:)Bildet med hjertene fra Thalia er aldeles nydelig, jeg er også så glad i hjerter. Det er noe med både symbolikken og med formen....Hjerter er tingen:)Så morsomme stetoskop din mann har laget! Skikkelig pussel dere driver med altså, skjønner jo at dere bagge er tålmodige sjeler:)
Takk for så hyggelig hilsen!

Annemariesquilt sa...

Disse øredobbene ble jo kjempeflotte og jordmødrene som skal ha dem må bli kjempeglad. Jegeren din er veldig spesiell....

Anonym sa...

hei du er da e neve nyttig frue!!
har fått tak i mønstre kommer i posten om noen dager,,,, å det er en feil i den men slikt ser vi jo . å tenk det rareste var at ho sa at det har vært stor etter spørrel etter denmønstra ?kan du forstå da he he ... men den skulle komme i bladet på nytt ut på vinteren engang om ca 1 år,,, da den som har tid til å vente til da . nei tusen takk for kjempe god hjelp . vi sees vel snart ...kirsti

Mita`s hjørne sa...

Var jo utrlig søt den lille puten til saksen da... var innom siden til den damen ja - å hærlighet for noen flotte små broderier den damen hadde laget... men jammen var det noen flotte bilder av sandstrender også...
Så nydelig de øredobbene var...

Ha ei flott uke...

Anita sa...

Såå nydelig "pute"! Skikkelig pirk!
De øredobbene var kjempflotte! Fantastikse! Hadde jeg bare blitt jordmor skulle jeg bestilt av dere!
Har du vurdert¨å lage bok omslag og selge??
Ha en god kveld!

My little footprints sa...

Hei Ellen!
Her var det mange små nusselige ting! ;) Puten var jo helt skjønn! Og nå satt du meg på en idè! Du vet den saksa vi går rundt med i lomma på jobben! Den må jeg bare ha, en kjær venn i arbeidsdagen min! Og den blir borte hele tiden! Enten er det noen som låner den og ikke legger den tilbake, eller så glemmer jeg den inne på et pasientrom, eller så bare roter jeg den bort! Og jeg lurer alltid på om den eller den eller den saksa er min. Vi har jo nesten alle sammen like sakser. I går så oppdaget jeg noe merkelig. For når jeg skulle ta opp saksa og klippe med den, så var det aldeles ikke min saks! Snodige greier. Men nå tenkte jeg da, kanskje jeg skal sy en bitteliten ting og henge på saksa mi på jobben? Så alle vet at det er min saks ;) Da er det jo ikke til å ta feil av! Men da må den være bitteliten altså, til og med mindre enn den lille søte puten din, ellers så blir den kanskje litt i veien når jeg skal klippe ;)
Jeg hadde virkelig sansen for stetoskpet! ;) For en morsom idè! Kanskje vi skulle hatt et blodtrykksapparat eller en sprøyte hengende i øret *ler*.. hihi..
Ønsker deg en fortsatt fin kveld..hm.. nå ser jeg på klokka og ser at det er aldeles ikke kveld, men det er natt.. Kanskje det er på tide å ta seg en tur i senga gett ;) Tida blir bare borte om dagen! Vi pusser opp for fullt her igjen, så nå har jeg maling fra topp til tå ;)
Klemmer i natten fra Beth

Lene sa...

Ja, skal ha med meg elsklingen, hans to døtre og barnebarnet. Skulle jo så gjerne hatt med min sønn og - men modern nedprioriteres til fordel for sydentur med kompisser ;)

Og så skulle jeg hatt med Lovise og jegeren :) Hadde vel kosa oss gløgg ihjel, tenker jeg - nippet til rosenrot i solnedgang, hihi :)

Kravler oss i køya her nå :)

Hils jegeren og ha ei riktig god natt, begge to :)

Good klem fra meg :)

Lisbeth sa...

Der var du! Har letet igjennom en haug med kommentarer, sånn går det når man ikke lenker med en gang, men nå er det gjort! ;o))) Kommer snart innom igjen for å se nærmere på alt det flotte du viser. Ha en flott dag.
klem

Inger Anne sa...

" hvorfor være stor når man er lykkelig som liten " Det var noen utrolig små , fine ting dere har kreért . Jeg har lenket til deg , håper det er greit.

Anita sa...

Ja jeg likte såå godt det bokomslaget ditt!! Blogg butikk har jeg også vurdert, men så langt får jeg nok bestillinger uten!
Ha en strålende dag videre!

Inger-55 sa...

For en nydelig saksepute. Bra at den har noe å hvile seg på :). Og for en nydelig side du linket til. Disse putene må være supre til lavendelposer!
Og de stetoskopene var bare nusselige. Artig påfunn.
Thelia sine bilder er jo kjempefine. Elsker bildene hennes. Og så er hun en utrolig dame!!!!!

Ønsker deg en flott dag!

silje-sin sa...

Hei:) Så nydelig "pynteputa" di var,så flott brodert! Du må ha stor tålmodighet... Stetoskop-øredobbene var kjempefine! Ha en flott dag:) klem fra silje.

Trønderpia sa...

Så masse nydelig, nå ble jeg helt betatt her.
Dere er jammen meg noen kreative sjeler, både du og mannen.
Tenker jordmødrene ble kjempefornøyde, for en morsom ide`.

Ha en fortsatt fin kveld!

Anita sa...

Ja det er sånn til husmor porno jeg vil ha! Akkurat så nydelig som din! Nå skal jeg sy en stor kanin til, fikk bestilling på en i går! Dvs jeg skal iallefall begynne!
Ha en kjempe god helg!
KLemmer fra Anita

Mamma Millan sa...

hej, det var en mysig pysslig blogg du har!! Älskar ju pyssel..av alla de slag!!

Trevlig Helg Millan

Landliv sa...

Sukk og stønn! For noen herlige arbeider! Jammen fint å kunne inspireres av hverandre! :-)

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei kjære deg, måtte innom for å ønske deg ei god helg. Si meg er du på besøk her i Sør?? I tilfelle så må du kose deg masse! Vi har iallefall vår her ute ved kysten.. deilig er det!
Klem fra meg!

Lille Trille sa...

Heisann :-)
Tusen takk for hyggelig besøk i bloggen min.
Har tittet og lest her hos deg nå, og jammen var det mye kreativt her.
Det lille broderiet er jo nydelig, og øredobbene likeså.
Ha en flott uke.
Klem Lille Trille

Lisbeth sa...

Utrolig skjønne småting, for et puttel! Har noen broderiprosjekter på gang jeg og, tar tid...
ha en flott uke.
Klem

Elzie sa...

Vilka fina saker du gjort. Gillar den där lilla "saxpåsen".
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Kjerstis Hjørne sa...

heisann.

så søt pute du har laget "til saksa". korssting er så fint, har holdt på med det mye, men nå er det en stund siden sist, har bare blitt strikking i det siste.

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei igjen. jeg måtte bare innom for og ønske deg en fin uke vet du, skønt det allerede er onsdag igjen i morgen... Fatter ikke hvor raskt den tiden tikker jeg. Har feiret min sønns 28ende-fødselsdag i dag... Og de årene skønner jeg heller ikke hvor de ble av;))
Klem fra meg.

Nunne sa...

God aften...
I kveld har jeg lagt vekk pinner og heklekrok, nå skal jeg skrive brev! Jeg som er så glad i å skrive brev, jeg har vært LAT med skrivepost den siste tida... Den flyr jo så fort!
Dagene blir stadig lengre, regner med du ser forskjell nå når du drar på dagvakt, at det allerede e lyst! Herlig tid!
Vi har fått masse snø igår og idag. Idag har vi måka mange ganger og ungene roper HURRA for hver gang. Så den gråe Skodaen ute idag, den forsvant oppover mellom de høye skavlene....
Ønsker deg en fin kveld! Nunne.

Nunne sa...

Hei Lovise....
Du, kan du overbringe en god klem til femtiåringen.....? og hils ho masse fra oss... Vi ha ikkje glømt ho, sjøl om det mange år sian vi va naboa...
Håpe dåkk får en flott fest og at du får ei flott ferivekka.... da fortjen du!
E ha no vært på saniteten i kveld..så du skjønn no kor e har min info fra. Koselig mor du har!
Nattklem fra nord.

Lille Trille sa...

Hei :-)
Titter innom for å ønske en riktig god helg.
Klem Lille Trille

Koselig koselig sa...

Så utrolig søtt broderi!!! Jeg sydde og broderte en gang et sånt lite bilde til å ha som nålepute, det var en svane på vannet og noen blomster og strå! Utrolig smått og pirkete, men moro :)
God helg :)

ps. utrolig kule øredobber de jordmorstetoskopene, burde nesten ha laga de for salg i grunn hihi :)

min sin lille tue sa...

Ja sånn er det med meg også, får masse inspirasjon på forskjellige blogger rundt omkring. Alltid masse nye ideer og ting jeg får lyst til å prøve meg på.
Den puta di ble utrolig søt da, og jammen må det ha vært pirkete arbeid- kjenner at det rykker i tålmodigheten min her, hehe.
Lekkert hjertebilde også.
Ha ei fin helg.

Ella sa...

Flotte saker som er laget av dere.
Kreatv og flink.
*,,,,(>?<)
*,,,,(`o`)
*===(,,)=(,,)=== God helg !!

Whoopsi Daisy sa...

Hei
Takk for besøk i bloggen min. Det er så koselig når det legges igjen kommentarer.
Så utrolig søtt broderi du har laget til saksen din. Tror det må være den stolteste saksen jeg noen sinne har sett.
OG de søte jordmor stetoskopene. Imponerende.
Ønsker deg en god søndag.
Whoopis Daisy :o)