fredag 8. februar 2008

HEKTA...............PÅ ULL!

ULL HAR FORANDRET SEG
siden jeg var lita. Jeg tenker tilbake, og kan huske ei strømpebukse i rødt ullgarn som mamma hadde strikket til meg. Denne måtte jeg av og til ha på meg, dessverre. Kan huske at hvis jeg satt helt musestille lenge lenge, da kunne det hende at den ikke stakk så MYE ...
I dag er situasjonen en helt annen. Jeg handler ull så støvet fyker, helt frivillig. Og jeg bruker det også til stadighet. Ull innerst er et uttrykk som faktisk er blitt en fornøyelse etter hvert. Mitt aller tynneste ullundertøy fra Sparkjøp- EVA- er blitt uunnværlig hele året. Utrolig godt å ha på på sykkelturer, fjellturer, og uansett aktivitet.
I juni var vi på villmarksdagene i Bardu og der var det ikke akkurat sommerlig. Vi hadde en stand ute, og været ble ikke det beste. Akkurat før vi reiste hjemmefra var det deilig sommervær, men da vi startet opp messa ble det kaldere og kaldere. Ullundertøyet lå igjen hjemme, hvem hadde vel trodd at det skulle bli SÅ hustrig? Og da lørdagen kom gjorde jeg det utrolige, jeg gikk gjennom standene på leting etter en stillongs. Dessverre uten resultat, men en ullboxer fra Devold fant jeg. Jeg kjøpte den, smatt inn på et toalett og iførte meg dette unevnelige plagget før jeg igjen gikk ut i den kalde nordnorske forsommerdagen. Og gjett om det hjalp!!
Og her om dagen da jeg var på bytur kom oppfølgeren.....en BH I ULLFLEESE.... Ikke til å tro!
Men hvem har ikke opplevd å komme hjem fra tur våt og kald med ISKALDE pupper?
Har tenkt å unngå dette i ettertiden.
Bare jeg ikke blir som ei gammel dame som vi hadde på sykehjemmet for en del år tilbake. Hun hadde ikke vært uten ulltrøye siden hun var 12 år gammel, natt og dag, hele året rundt. Det var ikke hvem som helst som kunne overtale henne til å ta en dusj, for hun var livredd for å kle av seg ulltrøya si. Hmmmmm må passe meg for ikke å gro fast i den jeg også, he he.
MEN ULL ER ENDA MER.
Ull er fristelser på Husfliden!!
Jeg falt brått og brutalt forleden. Kunne bare ikke stå imot. Og dere som kjenner meg,- ja jeg vet at dette er et nesten uoverkommelig prosjekt for meg som har problemer med å gjøre ferdig ting. Puuuhhhh...hvordan skal dette ende? Se på dette jenter, er det rart jeg falt?
Dansk designer, Hanne Falkenberg, Shetlandsull, rosa og grått, jeg ble hekta tvert.

En lekker plastpose med garn, mønster og nydelig bilde sto og lokket og fristet meg over evne. Jeg er nå lett å friste, og denne gangen trengte jeg ikke lang betenkningstid. Jeg grep posen, rev av prislappen og fortrengte kostnaden øyeblikkelig.


Vel hjemme var det bare å kaste seg ut i det. Garnet har nydelige farger, skal strikkes i riller.

Det er ingen lukking på denne jakken, så jeg hadde unnskyldning for å raske med meg denne nåla fra Alpakka ( tror jeg ) med det samme. Det kan jo være fint å ha noe å holde den sammen med om den en gang blir ferdig, ikke sant?


Her ser dere at jeg er nå i gang i alle fall.

Håper det blir mange hyggelige stunder med denne. Kanskje dere bør mase litt av og til for å finne ut hvor langt jeg har kommet.

God helg dere, kos dere.

28 kommentarer:

STRIKKEMOR(O) sa...

Hei, eg dumpa innom bloggen din for fyrste gong i dag, og synest den er kjempekoseleg! Fin jakke du har begynt på! Ser du har det samme problemet som meg, nemleg å fullføre store prosjekt. Men eg håper du klarar det med denne jakka. God helg!

Lene sa...

Hahahahaha!!! Du, du skjønner det visst ikke selv - men du serverer meg jo de supreste ideer for nettopp å kunne ta toppen min i bruk leeenge før tela går :) Ullboxers og ullbh gjør susen!!! Og med en sååå lekker kreasjon av ei jakke over er jeg hot-hot ;)))

Jeg er faktisk veldig varmblodig av meg - men likevel, er det riktig kaldt, så fryser jeg og - og sverger også til ull innerst. Apropos varmblodig, så venter jeg omtrent bare til snøen har gått før jeg finner fram sandalene ;))

Ha en gooood og varm dag, kjære deg :)

Klem fra meg :)

Lene sa...

Måtte bare innom i fulle farta og fortelle deg at nå er det faktisk ull all the way innerst. Står på farta avgårde til akebakken :))

Landliv sa...

Jeg er også ullfantast, men ull-BH har jeg virkelig ikke hørt om!!!!
Alle barna mine går med ull fra innerst til ytterst, eller et fleecelag ytterst. Så jeg har heller ikke begynt å tenke på sommertopper enda.

Hvor fant du forresten den der ullfleece-BH'en?!

Alma Merethe sa...

Ja den ulla er både til godt å vondt. Men med varmt undertøy har eg også begynt med i voksen alder. Det er så godt å ta på seg trøya og buksa også legge på en tur ut i det fri...
Eg er vel som deg en fryspinne.

Og i nord kan vi nesten bruke varmt undertøy hele tiden..
Forresten så bruker Ulvangsokkene nesten hele året.

Ha ei fin helg du også!!!

Annemariesquilt sa...

Så lekker jakke, fargene var også veldig rolige og flotte.
Lykke til med prosjektet.........

Haldis sa...

Ull er tinge det,eg brukar det mykje.Har ein jobb der eg er ute og inne, da er det godt med ull.Flott jakke du har begynnt på.Lykke til.

Thalia`s-sjelerom sa...

Den var nydelig den jakken, skønner godt fristelsen ble litt for stor der;) Hvem husker ikke stikkende ullklær... kjenner det stikker ved tanken... Godt verden har forandret seg!
Ha en nydelig søndag kjære deg, her er det så vårlig i dag... jeg skal ut å klippe busker!
Klem fra meg!

Lene sa...

Å, jaaa..... du har blitt dullet med i dag, forstår jeg :) Sååå deilig, da :) Jeg våknet til en stooooor smask og god og varm omfavnelse. Så starten på dagen var heeelt topp, ja :) Jobber i helgen, og har avlastningsgjest her, så da ble det ikke tid til frokost på sengen, men, men. vi er igrunnen så fæle til å feire både morsdag og farsdag til stadighet, vi - så da så :))

Ha en fortsatt herlig dag, du og :)) Og fortsett å la deg dulle med :))Super morsdag :))

Goood klem fra meg :))

Marie sa...

Ull er herleg! Deilig varme. Eg har ei fleecejakke som eg brukar, sjølv om eg brukar skyllemiddel "gnistrar" ho. Ull gjev ein heilt annan varme. Jakka her er nydeleg, du kjem til å få masse skryt når ho er ferdig.

Eg har fleire små hefte av Bente Bratlund Mæland, dikt om levd liv og det å vera menneske...


Ha ein fin mandag :)

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei Ellen, det er så koselig når det jeg lager blir likt... Hjertene har vært veldig populære... så og si solgt alt jeg har laget. Skønner hvilket bilde du mener... skrift er lagt inn som en collage.. det står på engelsk... men noe om vår tror jeg. Årstid om jeg ikke husker feil, bildet henger i Annas Rom, jeg kan gå opp og se på det i morgen, på mandager har hun stengt... skal få tilbakemelding fra meg når jeg har sett på det:) Ha en fin dag videre!

Lene sa...

Å, nei du :) Ikke noe kø her i gården :) Vet igrunnen ikke om det gjorde noe utslag på besøkstallene, men jeg synes jo det var morsomt åkke som :)

Og uansett skal ikke venner behøve å snike seg inn bakdøra - her står hoveddøra på vid gap til enhver tid :))

Lovise - jeg har vært i møte i dag, og snakket tullball pga av tannpine. Det er altså såå synd på meg, hihi. Men vet du - sooola skinner, så det gjør ingentig - og tannlegen fikser på onsdag, så da så :))

Ha en strålende dag, du og :))

Solskinnsklem :)

Lindas Hus.. sa...

Hei!Ser du skalholde varmen fremover.Etter å ha hørt på deg, tror jeg at jeg må få kjøpt meg den ulltrøya jeg har tenkt på lenge.Men til vanlig blir jeg ikke
kald...kan det ha noe med alderen?
Ha en fin uke,med og uten strikketøy.Hilsen Linda :))

min sin lille tue sa...

Hei og takk for besøk på min blogg:) Ull ja, har litt ymse minner om det jeg også. Skjønner godt at du falt for den jakka- kjempefin. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve nålefilting med ull jeg, tiden vil vise.
Påfuglskjerfet ditt så kjempespennende ut, kanskje jeg skulle prøve meg på denne knipeøvelsen jeg også, hehe.
Ha en fin mandag.

Lene sa...

Auu, ja - kjenner meg heeelt igjen i dine beskrivelser. I skrivende stund står det ei skål med knust kavring og mykgjør seg i kefirmelk ved min side. Og ikke bare skal kavringen mykgjøres, kefiren skal også romtempereres, haha. Kan visst ikke spise den før i morgen, jeg, hehehe...

Skulle gått slik en stund, så hadde det blitt en smekker bikinisessong på meg, hihihi :)

Ha ei good vakt, søster Ellen :))

RedRobin sa...

Hihi, her har du ihvertfall motivasjon i lange baner til å bli ferdig med ullprosjektet :o) Flott jakke, den kommer til å bli knallfin vettu!!

Men kalde pupper... *fnise*.. det kan jeg ikke huske å ha lidd av :o)))

Ha en strålende mandag!

Vigdis sa...

Hei. Takk for hilsen på bloggen min. Da måtte jeg jo kikke på dine sider også. Du gjør kjempemye fint. Og jeg er helt enig. ull er ull ;)

My little footprints sa...

Hei!
Å ja, hva er vel så godt som skikkelig superundertøy i ull? Jeg er egentlig ikke noen frysepinne, men når jeg fryser, så tar det en evighet før jeg blir varm igjen! Så da er det godt å tre på seg ullundertøyet, så slipper mann å bli så kald! Å fryse er noe av det værste jeg vet, så da er jeg heller litt godt kledd og skikkelig rød i sjakene ;) Jeg fikk meg en god latter av BH-en! Men dette må jo være virkelig bra om man ammer, så slipper man å være engstelig for å få brystbetennelse! Jeg synes jeg ser deg for meg når du trer på deg ulboxeren! Det var jo kjempelurt, men jeg tror nok at jeg hadde fått meg en skikkelig god latter om jeg hadde vært der sammen med deg ;)
Jakken så jo veldig fin ut! Jeg skal huske å mase litt på deg om jeg ikke ser den ferdig ;) Men det ser jo ut som om du er i godt gang allerede!
Klemmer fra Beth

Tonje sa...

Det var en utrolig flott jakke... skjønner godt at du bare MÅTTE ha den... Fin blog du har her!

Mita`s hjørne sa...

Å ja, hvem huseker ikke de ullstikkende genserene, buksene... de klødde å klødde...
Men NÅ er det jo så masse superundertøy i alle varianter - å ikke klør de heller - men jammen var jeg litt skeptisk første gangen jeg prøvde superundertøy ja - hadde jo i friskt minne de hjemmestrikka greiene som kødde og stakk...
Knallfin jakke...

Ha en flott uke...

Nunne sa...

Mornings Lovise.
Jeg kom på en ting da jeg leste innlegget ditt, fra jeg gikk i 2.klasse på barneskola. 2. og 3.klasse var sammen (4delt skole) og 3.kl streva med et regnestykke ingen fikk til. Så spurte læreren om noen i 2. kunne hjelpe til. Jeg forsto det og rakk opp handa og lærern ba meg komme opp på tavla og vise 3.kl dette. Jeg regna det fort og greit og sto der foran, STOLT som en hane....inntil ei jente foran sa..."psssst, skjørtet ditt...pssst, sjå, da ligg på golvet!" og vet du, det svarte foldeskjørtet mitt, med bare en knapp i, og ingen glidelås, lå som en ring rundt beina mine... og der sto jeg i bare ei BEIGE HEIMSTRIKKA STRØMPEBUKSE!! Ei av de som klødde som verst.....
Behøv e å sei at resten a dagen va ødelagt førr meg, sjøl om regnestøkket gjekk greit??

Grip dagen sa...

Takk for hyggelig kommentar.
Ser på bloggen din at du har helt strikkedilla...
Det var en lekker jakke du er igang med nå. Den må være deilig å ha på seg!
Jeg er også glad i ull nå som voksen. Jeg bruker det store deler av året.
Men jeg har også noen ubehagelige minner om luer som klødde så mye at jeg trodde de var foret med glava. Og strømpebukser som jeg hadde lyst å løpe ifra...
Min favoritt nå er et tynt Alpakka garn. Det er mykt og lett, men allikevel lunt og varmt.
(Bilde av en genser i dette garnet på bloggen min forrige uke...)

Kos deg videre med pinner og garn!
Mange hilsner Marit

silje sa...

Hei:) Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Var koselig å ta en tur innom din! BH i ullfleece hørtes genialt ut,tenk så deilig å ha på! Jeg ser at du er sykepleier,det er jeg også. Hva jobber du med? Jeg trives dessverre ikke så godt i yrket,og lurer på om jeg skal jobbe med noe helt annet etter permisjonen. Ha en flott onsdag! Klem fra silje

9na sa...

Haha jeg sitter her i senga og ler av deg og knipeøvelsene til englemaskeskjerfet... Noe for noen og enhver kanskje??? haha...

Syersken sa...

Takk for besøk i bloggen, artig at du likte skytsengelen. Ang.oljekrittet så bare fargelegger jeg og fikserer det med strykegjernet, du kan gjerne ha noe mellom når du stryker.Se god forklaring her: http://www.northernquilts.no/zen/index.php?main_page=page&id=4&chapter=0

Annemariesquilt sa...

Jeg har tagga deg. Se på siden min for reglene til dette.
Minner om at dette er bare for gøy og jeg blir ikke sur hvis du ikke følger opp dette...

Nunne sa...

Takk for hilsen Lovise!
Du finn en hilsen hvis du besøker Bestemors hus, den er frisk og nyplukket i kveld...
Stormen herja i natt,men i kveld er det mye bedre vær.
Nydelig jakke! Er du snart ferdig?
Huff,nei umulig enno.
Den sokkeboka var KNALL!Fikk den idag. Jeg som aldri får to sokker lik, fordi jeg ikke har mønster. Og så sterk historie fra forfattern. Flink dame!
Skal til Bodø på fredag, kor trur du beina mine løper da? hmmmmm...
Ha en koselig Valentindag!

Inger-55 sa...

HAHAHA! Enig med deg ang ull.Men ull-BH???? Det har jeg aldri hørt om. Men problemet mitt er at jeg plutselig har blitt vekselvarm. Termostaten blir satt på full guffe med jevne mellomrom!!!! Så da er det opp med vinduer og frem med "vifter". Jaja... det går vel over når man blir 80!
nydelig jakke du strikker. Har sett den ferdig. Virkelig lekker.

Ønsker deg en flott Valentinesdag!