søndag 13. april 2008

SØNDAG IGJEN...

Søndager er fine dager, men nå er den over for denne gang, dessverre.

Ei frihelg har passert i ei utrolig fart. Det er ganske rart at tida kan gå så fort, for da jeg var lita var jo en søndag nesten en hel evighet...... I alle fall, det nytter ikke å få denne søndagen til å bli stort lengre nå, for det nærmer seg faktisk midnatt. Når jeg ser tilbake på denne helga har det likevel vært ei flott helg med litt av hvert på programmet.

Det er snart vår og sommer nå, og et vårtegn i min vinduskarm på kjøkkenet er at det har kommet en geranium med knopper på. Den skal få blekrosa blomster, og det gleder jeg meg til. ( Må innrømme at jeg kjøpte den MED knopper på, he he. Mine fingre er ikke mye grønne, så her må det bli den løsningen)Lørdag var en fin dag til å shine opp litt på kjøkkenet, så da ble det nye gardiner. Et lite glimt av dem ser du her. Jeg kjøpte et ferdig sett på impuls her om dagen, og skulle slenge dem opp i full fart da jeg hadde vasket og gjort klart. Men de måtte klippes av på lengden og settes rynkebånd på oppe, så det ble litt jobb med dem likevel. Og så skjedde jo det som ALLTID skjer når jeg skal sette på rynkebånd....jeg satte det ene feil vei og måtte ta det av igjen!!! Er det ikke rart, det skjer nesten hver eneste gang! Det finnes nesten ikke noe mer irriterende enn det. Fatter ikke hvorfor jeg ikke ser det før jeg har sydd dem på??Ei oppskrift som jeg bruker ofte er denne bolle oppskrifta. Den er så god at jeg bare måtte male den på ei plate for noen år siden. Det blir verdens flotteste boller, det kan jeg love deg. Hemmeligheten består i at bollene trilles ut med det samme og settes på plate,- altså ingen forheving. La dem heve LENGE... i bortimot 2 timer, da er de superlette. Stek dem fort på høy temperatur ( 250 grader ), deretter er det bare å nyte.....nam nam.

Bittelitt håndarbeid ble det tid til innimellom også. Noen venner venter baby, så da kan det være greit å ha noe småtterier på lur. Her er ei lita djevellue ( fy for et navn ). Den var superenkel å strikke, og morsomt var det også. Mønster fant jeg hos Gro.

Et par babybooties ble det også. De er utrolig søte, og enkle å strikke også:)


###########

Lille Sadd, en av valpene som vi ofte har på besøk var innom før helga. Er han ikke søt når han er på besøk hos ho mor?


I dag var vi ute og laget blodspor til ham , noe han skulle prøve seg på for første gang. Spennende å følge den karen videre framover:)

Eieren hans har forresten laget egen blogg om han og den heter Rishaugens Sadd. Der kan vi følge ham i hans hverdagsliv. Du finner den her.

Takk for alle besøk, håper dere fortsetter å følge med.....

14 kommentarer:

Notebooks sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Notebook, I hope you enjoy. The address is http://notebooks-brasil.blogspot.com. A hug.

Anita sa...

Høres ut som en toppers helg!! Jeg har hatt jobbe helg, godt når den er ferdig!! 3 uker til neste gang!! Koselig du har gjort det på kjøkkenet ditt og flott hund! Ha en like strålende uke! Klem!

Anita sa...

Jeg har funnet ut at hvis jeg tar et knippe grener som er litt lengre enn de må for å gå ring blir det finest syns jeg!! Også tar jeg etter på og legger flere utenpå slik at de får skjøten et annet sted! Jeg festet også under veis med ståltråd som jeg da tok bort når jeg til slutt hadde fått på ståltråden ytterst, la ståltråden kun rundt en og en ikke surret sammenhengende??! Skjønte du noe av dette eller? Nå får jeg en venninne til lunsj! Gleder meg! KLem!

Marihøna sa...

Helgene går så altfor fort dessverre - men det gjør ukedagene også, så det er ikke lenge til en ny helg :o)
Nydelig babylue og sokker du strikket, og vovsen er jo helt skjønn! Ha en fin uke!

PS Klukka er en kjole - du ser bilde av den til høyre i bloggen min :o)

Nunne sa...

Takker for bolleoppskrifta. Mener jeg har en lignende i boka mi, uten at jeg vet at den er utprøvd! Nå skal din prøves!
Jeg baker Verdens beste. Vi hadde en 32åring i huset (hjæææælp, har JEG en sønn på 32??) på lørdag, og han skal feire idag med ungene og noen venner. Ei rullekake skal det også bli, så har vel mamma vært snill?
Koselige gaver til babyen. De sokkene er så lette og søte, syns jeg. Jeg kaller den lua for Hjallislue, det gjorde vi da vi var små.
Syns det er trøst i din fadese med gardinene! :) Det kunne vært likt MEG, det! Ha ei fin fin uke, du Lovise! Klemmmzz....

Nunne sa...

Hallo igjen....
Syns det var litt "jentete"?? !!
Hadde faktisk veldig tro på at magen inneholdt en liten prinsesse,(de har to gutter fra før) derfor valgte jeg rosa og lilla i Babysilk og la vinn på å gjøre det litt sånn annerledes enn til en gutt.
Så ble det en flott liten PRINS :)
Jaja, det går nok fint! Mamman hans er ei ærlig dame, som uten tvil vil si hvis ho syns det er for feminint...
Takk for besøket hos meg!

Hobbygåsa sa...

Så flotte baby ting du har laget, og så nydelig farger! Godt det er flere enn meg som ikke har grønne fingre hehe. Så koselig med litt forandring på kjøkkenet, det kjennes at våren har kommet ja. Da kommer lysten til å bytte ut og shine opp. Ha en fin uke!

[morgrethe] sa...

Ja nå har jeg skrevet ned bolleoppskriften, for jeg KAN IKKE bake gode boller. Nå skal jeg gi dine boller en sjanse før jeg skrinlegger all bollebaking i all framtid. *smil*

Koselig å shine kjøkken da, og du er hjertelig velkommen til å ta mitt også;o)

Lindas Hus.. sa...

Hei!Flott blomst i vinduskarmen.
Det er kanskje Dronning Ingrid du har kjøpt.En gammel høy sort som bare blir helt nydelig.Koselig å pynte på kjøkkenet.
Ha en fin uke!Hilsen Linda :))

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Jo du, frihelgene går raskt de... Her har det vært jobbing i hagen - har hatt fantastisk vær, masse sol...
Må le litt også, du er ikke alene om dette å settefeilvei, tror det er fordi dette ser så enkelt ut at en ikke tenker i det hele tatt, så må en sprette opp og sy på nytt... å neste gang skjer det samme...
Nydelig geranium da, har en del som har overvintret her - og det koseligste er jo at de kommer med friske grønne blader, og noen har også blomstret...

Ha en koselig kveld og uke...

Elzie sa...

Här var det mycket fint. Och tack för bullreceptet. Måste prövas någon gång.
Hoppas du har en bra tisdag.
Kram Elzie

Lene sa...

Heeeei, kjære deg :)

Bare snareste turen innom deg før senga :) For jammen var tirsdagen over også, gitt :)

Og så tenkte jeg at de blekrosa blomstene dine blir bare knallsøte i vinduskarmen her - og gardinene passer supert til kjøkkenet vårt. du forbereder deg til flyttingen, forstår jeg ;)) Hihiiiii :)

Nattaklem :)

Hobbygåsa sa...

Hei igjen og takk for hyggelig hilsen i bloggen min. Mønster til Corsagen finnes i Marianne Isagers bok Strik a la Carte. Utsolgt fra forlaget, men den finnes på biblioteket. Lykke til!

Nunne sa...

Tenkte igår kveld jeg skulle spørre deg om du la opp 121masker på den lua, eller om du har ei mindre oppskrift?
Jeg har nylig strikket ei sånn, men syns den ble så stor. Ikke helt baby størrelse. Hvertfall ikke nyfødt. Brukte Babysilk og pinne nr to og en halv og tre....
Enn du?