Tre ønsker på en gang
Her er desserten som representerer det berømmelige kinderegget,- med tre ønsker oppfylt på en gang!
Noen liker is, noen liker riskrem, og atter andre liker multekrem. Men se her,- alle ønsker lar seg oppfylle med denne herlige desserten. Oppskrift er hentet fra bladet Familien i høst, den er prøvd hjemme på kjøkkenet mitt flere ganger, og jeg kan virkelig love dere en smaksopplevelse. Det aller beste er at den kan lages i god tid før servering og oppbevares i fryseren. Jeg har ikke prøvd med andre bærtyper, men nå er jo tiden snart her for bærplukking, så derfor er det jo lurt å teste ut denne nå.
Noen liker is, noen liker riskrem, og atter andre liker multekrem. Men se her,- alle ønsker lar seg oppfylle med denne herlige desserten. Oppskrift er hentet fra bladet Familien i høst, den er prøvd hjemme på kjøkkenet mitt flere ganger, og jeg kan virkelig love dere en smaksopplevelse. Det aller beste er at den kan lages i god tid før servering og oppbevares i fryseren. Jeg har ikke prøvd med andre bærtyper, men nå er jo tiden snart her for bærplukking, så derfor er det jo lurt å teste ut denne nå.
Ris-iskrem med multer:
4 plater gelatin
4ss kokvarmt vann
1 pk fløte
1 ss vaniljesukker
4-500 g risgrøt, ( fjordlands ferdiggrøt går bra )
4-5 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
1 dl finhakkede mandler ( kan sløyfes )
Tibehør:
ca 300 g multer el a bær smakt til med sukker
4ss kokvarmt vann
1 pk fløte
1 ss vaniljesukker
4-500 g risgrøt, ( fjordlands ferdiggrøt går bra )
4-5 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
1 dl finhakkede mandler ( kan sløyfes )
Tibehør:
ca 300 g multer el a bær smakt til med sukker
1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs platene opp i kokvarmt vann.
2. Stivpisk fløte tilsatt vaniljesukker. Bruk gaffel og bland riskremen inn i litt av kremen. Vend deretter inn resten av kremen.
3. Visp eggeplommer og sukker til ekstra stiv eggedosis. Rør inn smeltet gelatin., og vend dette inn i riskremen sammen med mandler til en jevn masse.
4. Skyll formen i kaldt vann og hell ut vannet. Hell kremen i formen, dekk den med plast og frys den.
5. Servering: Ta iskremen ut av fryseren ca 1/2 time før servering. Hvelv den på et fat. Smak til bærene med sukker og server dem varme eller kalde til.
2. Stivpisk fløte tilsatt vaniljesukker. Bruk gaffel og bland riskremen inn i litt av kremen. Vend deretter inn resten av kremen.
3. Visp eggeplommer og sukker til ekstra stiv eggedosis. Rør inn smeltet gelatin., og vend dette inn i riskremen sammen med mandler til en jevn masse.
4. Skyll formen i kaldt vann og hell ut vannet. Hell kremen i formen, dekk den med plast og frys den.
5. Servering: Ta iskremen ut av fryseren ca 1/2 time før servering. Hvelv den på et fat. Smak til bærene med sukker og server dem varme eller kalde til.
Verdt å prøve.......
13 kommentarer:
Da er det bare å håpe på en god molte-høst!
Det der var sannelig noe for en slikkemunn som meg! men jeg tror jeg må kjøpe multene i butikken i år, er så redd de farlige multebjørnene.
Jeg skal prøve!
Har blitt lova moltetur i år! :)
God sommer fortsatt, Lovise!
Ja den er sikkert god,men jeg vil velge meg noen andre bær. Har ikke sansen for molter. Men bringebær eller bjørnebær er sikkert godt.
Takk for oppskriften.
Ha en god dag :)
Dette så helt herlig ut! Multer er jo bare så godt! :)
Hmmm..ser jo bare himmelsk god ut:O)Takk for oppskriften.
Takker! Den der er sikkert perfekt med jordbær også!! Er ikke så glad i multer jeg, så da får det bli det:0) Kos dere i ukens slutt også! Klem!
Tviler ikke - ser himmelsk ut.
Dette så kjempegodt ut!
Innom for å ønske deg en fin julidag du får kose deg masse :)
Så lekkert ut dette multer er godt.
Den så og hørtes nydelig ut! Jeg elsker alle de tingene, og kombinert må det jo bare bli bra! Tusen takk for tipset! Ønsker deg en fortsatt fin sommer! hilsen silje.
Å spennende dessert, ser deilig ut;-)
Her går det i late og varme dager på hytta:-)
Har noe til deg på min blogg
Ha en fin og kreativ sommer
Oi, supersmaskens. Det minner meg på at jeg faktisk har denne oppskriften liggende. Jeg tusket den nemlig til meg fra et ukeblad på et venterom... Skal man skamme seg da?
Må i hvert fall se å få prøvekjørt den snart!
Legg inn en kommentar