søndag 23. september 2007

FAMILIEFORØKELSEFredag ble det familieforøkelse hos oss. Faktisk ble familien økt betraktelig.....med 8 små hvalper. Allerede torsdag merket vi at det var noe på gang, da Jamthunden vår Sacha ble uvanlig urolig. Hun ville ikke ta til seg mat, og ville bare ut og inn hele tiden. Hun har den siste tiden virket tung i buken, og vi ante nok at det kunne bli mer enn fire hvalper som vi hadde blitt forespeilet etter ultralyd.

Klokka kvart over fem om morgenen kom den første hvalpen. Den var sterk og fin med ei lang hvit stripe i brystet.

Nummer to kom etter en og en halv time, men etter det ble det stopp. Vi måtte etter hvert dra til dyrlegen for å ta røntgebilde for å finne ut hvorfor det ikke kom flere. Og da viste det seg at en hvalp hadde lagt seg på tvers og stengt for fødselskanalen slik at ingen flere kom seg ut. Det ble raskt gjort klart til keisersnitt, og ikke lenge etter var alle de resterende 6 hvalpene hentet ut. Dermed var vi plutselig eiere av 10 hunder!!!!!! oi for et liv det skal bli etter hvert.

Vel, alle hvalpene har klart seg fint, virker sterke og raske, så dette går nok bra. Sacha er stolt mamma og passer godt på sine små.

Tante Ruski skjønner ikke helt hva som har skjedd, men bryr seg heller ikke så mye om det. Hun er bare smått i døra til barnerommet og kikker inn.
Det ble fire gutter og fire jenter, så nå er det bare å håpe at vi etter hvert finner gode hjem til alle sammen. De skal jo bli gode jakthunder som sine foreldre, og sørge for elgstek til jul:)


2 kommentarer:

Mia sa...

Oi, hvilken familieforøkelse det ble hos dere da. Hele åtte stk. valper! Og ikke helt uten dramatikk heller, skjønner jeg. Så fint at alt gikk bra til slutt. Og nå blir det nok liv i leiren hos dere etterhvert...

Hulda sa...

Gratulerer med de fine små valpene. Så fint at alt gikk bra til slutt. De ser ut som de blir helt sorte, hvis de ikke forandrer fargen på pelsen etterhvert. Nydelige var de. :) Her har vi valp og en hund på 2 år, så det er alltid noe som skjer. Artig. :)