tirsdag 18. september 2007

LEFSEBAKING
I dag har jeg vært på en spennende lefsebakedag hos en kollega ute på Mesøya. Jeg ble hentet med båt tidlig på morgenen, og dro utover for å lære å bake på profft vis:)
Krinalefser sto på dagsordenen, og her er emnene klare:
Runde og fine og klare til å bakes ut


Kjevlingen er i full gang.Her stekes de første gang. Krinalefser skal stekes to ganger, først på takke og deretter i stekeovn etter at krina er smurt på.Krininga er laget av egg, fløte, sirup og mel i en spesiell blanding, og skal smøres på lefsa i et fint mønster.


Dette blir et skikkelig kunstverk til slutt.

Se for et vakkert mønster.

Her er det ferdige resultat. Litt av en jobb!!! Nå er det bare å frakte dem hjem og deretter bløte dem og smøre med smør, sukker og kanel!!

NAM NAM.

Takk for en hyggelig og lærerik dag, Bjørg:)

5 kommentarer:

minerva.jor sa...

Dette så godt ut!
jeg har ikke stekt lefser siden jeg gikk på husmorskole,
Likte så godt dine poser fra sømarbeidet ditt, fine gaver!
Ha en fin dag:)

Tilonino sa...

Så flinke dere er- Disse så veldige gode ut. Ikke mange unge som kan dette tenker jeg....Og tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Ser du syr også. Skal se innom bloggen din en annen dag når jeg har litt bedre tid. Men søte pompadurer du har sydd. Ha en fin kveld.

Lovise sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer. Gøy å se at noen har funnet bloggen min:)
Hilsen Ellen.
Velkommen tilbake.

Anonym sa...

Min farmor pleide å lage slike lefser. Hun lærte det videre til min mor - og som barn fulgte jeg med på lefsebakingen og fikk være med på å lage mønster på lefsene. I vinterferien hadde min mor "kurs" for meg og barnebarnet. 8 åringen gikk ivrig i gang med kjevling av lefsene og imponerte stort. Tradisjonen blir nok ikke glemt på en stund enda.

Anonym sa...

hei, Jeg lurer på om du veier emnene ? og hvor stor kjevler du de i diameter?